WIELKANOC 2023 >>> Najlepsze promocje zawsze dostępne w zakładce ZŁOTY STRZAŁ>>> PAMIĘTAJ !!! Ostateczna cena w koszyku×
KUPUJ KORZYSTAJĄC Z ZESTAWÓW KOLEKCJI !!! W ZESTAWIE ZAWSZE NAJTANIEJ !!! ZAZNACZ LUB ODZNACZ ASORTYMENT, WPISZ ILOŚCI, SYSTEM NALICZY RABATY

Codzienny festiwal dań z ryżem

2020-01-17
SKŁADNIKI
1 szklanka surowego ryżu basmati
Szczypta soli morskiej
PRODUKT
cocotte od Le Creuset tutaj>>>>
METODA
Aby zrobić ryż:
Opłucz ryż w misce z wodą, osusz i odcedź. Powtórz trzy razy, aby usunąć nadmiar skrobi. Podgrzej kokotkę Le Creuset na średnim ogniu. Dodaj 1 szklankę ryżu basmati z 1 1/3 szklanki wody i dopraw szczyptą soli morskiej (wskazówka: dodaj ryż do kokoty równomierną warstwą, połóż palce na wierzchu i polej wodą, aż przykryje Twoje palce).

cocotte od Le Creuset

Doprowadź ryż do wrzenia, bez przykrycia. Podczas gotowania przykryć przez 5 minut. Wyłącz ciepło i pozostaw kokotkę nadal przykrytą. Pozostaw do odstania przez 25–30 minut. Gdy będziesz gotowy do jedzenia, delikatnie poskrob ryż widelcem.

FESTIWAL RYŻU

Dodatki do ryży:

1 szklanka surowego ryżu basmati = 3 szklanki gotowanego ryżu basmati

COCOTTE OD LE CREUSET

Poniższe ilości dotyczą 3 szklanek gotowanego ryżu basmati:

Garnek 1 - ze 50 g marynowanej czerwonej cebuli, 100–150 g wędzonego łososia, 1 szklanka blanszowanej fasoli edamame, dopraw do smaku limonką.
Garnek 2 - ze 100g gotowanych pikantnych kimchi z kapusty, 2-4 jajka na miękko, świeża chrupiąca purpurowa kapusta i mikro ziół do dekoracji.
Garnek 3 - z 1 łyżką oleju chilli ramen, 50 g kiełków fasoli mung i 4 posiekane szczypiorki z 1/3 szklanki prażonych i solonych orzeszków ziemnych.
Garnek 4 - z 3 pokrojonymi małymi ogórkami, 3 pokrojonymi rzodkiewkami, obfitym wyciśnięciem limonki, mżawką sosu sojowego i kilkoma kroplami prażonego oleju sezamowego. Podawać z mieszanymi ziarnami sezamu, prażonymi wodorostami i mikro ziołami.
Garnek 5 - z 2 małymi dojrzałymi awokado pokrojonymi na pół i pokrojonymi w kostkę, 30 g marynowanego imbiru, wir wirowanego siriracha mayo i posypką przyprawy chili. Plastry surowego tuńczyka są opcjonalne.




Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy.  >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Pokaż więcej wpisów z Styczeń 2020
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1015 - 1745
lub na firmową infolinię
535 565 251
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel