EXTRA 10% rabatu na kolekcje wielkanocne przy zakupie za min 300 zł. Kliknij tutaj >>>> aby aktywować rabat×
KUPUJ KORZYSTAJĄC Z ZESTAWÓW KOLEKCJI !!! W ZESTAWIE ZAWSZE NAJTANIEJ !!! ZAZNACZ LUB ODZNACZ ASORTYMENT, WPISZ ILOŚCI, SYSTEM NALICZY RABATY

25 października to Światowy Dzień Makaronu

Talerze i miski z koncepcji Villeroy & Boch Pasta Passion są idealnym wyborem dla każdego, kto chce podawać i cieszyć się makaronem w prosty, ale stylowy sposób - i nie tylko w Światowym Dniu Makaronu. Talerz spaghetti ma wgłębienie przeznaczone do skręcania długiego makaronu i uzupełniane jest odpowiednimi sztućcami. Duża płyta do makaronu L ułatwia nakładanie dużej ilości krótkiego makaronu, podczas gdy płyta do makaronu M jest przeznaczona do małych porcji - idealna, jeśli nie jesteś głodny i praktyczny, ponieważ może również pełnić funkcję pokrywy do miski. Miłośnicy lasagne docenią duże danie, które można wykorzystać do zrobienia lasagne dla całej rodziny, a także mniejsze danie na pojedynczą porcję. Obie formy są wyposażone w ceramiczną pokrywkę, którą można również wykorzystać jako trójnóg >>>>


Przeczytaj więcej

Smażone w woku krewetki tygrysie z makaronem kiełkami, imbirem i wiosenną kapustą

Sos sojowy i świeżo posiekana kolendra wzmacniają smak tego dania i dodają mu czegoś wyjątkowego.
Przeczytaj więcej

Monochromatyczny Villeroy & Boch

Żegnajcie kolory, witajcie monochromatyczne! Masz dość kolorowych kombinacji kolorów? Teraz możesz nadać swojemu domowi wygląd „ton w ton”. W zależności od palety kolorów ten nowy trend to prawdziwy „kameleon” - może być subtelny lub dramatyczny, purystyczny lub zabawny. Monochromatyczny najlepiej sprawdza się w przypadku ciemniejszych odcieni, takich jak czerń, antracyt i bakłażan.
Przeczytaj więcej

Kiedy, jak i dlaczego dekantować wina

Dekantowanie to świetny sposób na wzmocnienie smaku i aromatu wina - a nawet nie musisz być miłośnikiem wina, aby to osiągnąć! Pokażemy Ci, jak najlepiej wykorzystać swój następny wieczór przy użyciu tej sprytnej techniki. Co to jest dekantacja? W skrócie, dekantacja to proces nalewania wina z jednego naczynia (zazwyczaj butelki) do innego naczynia (karafki) przed podaniem. To świetny sposób na dodanie teatralnego przedstawienia na swój wieczór, ale służy również dwóm ważnym celom. Dekantowanie pozwala oddzielić wino (szczególnie starsze czerwienie, takie jak starzejące się Bordeaux lub Porto) od osadu, który naturalnie wytwarza się w czasie leżakowania w butelce. Osad nadaje mu gorzki, cierpki smak i nie wygląda dobrze w kieliszku, więc dekantacja gwarantuje, że pozostanie w butelce. >>>>>
Przeczytaj więcej

Innowacyjna koncepcja zastawy stołowej

Designerski przedmiot i zestaw do układania w stosy w jednym, La Boule zachwyca doskonałą symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwoma wysokiej jakości porcelanowymi misami, płaskimi misami, uniwersalnymi talerzami i półmiskiem do serwowania. Zmontowana kula to ekskluzywny przedmiot designerski, który będzie prawdziwym akcentem na stole lub jako element dekoracyjny w pokoju - idealny do małych mieszkań lub jako wyrazisty element w dużym pokoju.
Przeczytaj więcej

Pokarmy, które wzmacniają Twój nastrój

Dietetycy przyjmują maksymę częściej niż kiedykolwiek wcześniej "jesteś tym, co jesz". Jest rzeczą oczywistą, że zdrowa żywność jest dobra dla twojego ciała, ale istnieje solidna nauka, która pokazuje, że nasze ulubione dobre jedzenie również zawiera związki, które poprawiają nastrój. Dowiedz się, dlaczego spożywanie produktów takich jak brokuły, banany i jagody może być długoterminowym kluczem do nastrojowego "bluesa" ... >>>>>
Przeczytaj więcej

Perfekcja w czterech warstwach szkła

Nowe ręcznie robione dodatki z serii Oronda to coś więcej niż zwykłe wazony, to dekoracyjne elementy dekoracyjne. Indywidualne marmurkowe efekty jasnopomarańczowego lub jaskrawego niebieskiego z białymi refleksami powstają w wyćwiczonym procesie rzemieślniczym przy użyciu czterech warstw szkła. Wazony zostały wprowadzone jesienią 2016 r. W dwóch rozmiarach i kolorach - elementy ozdobne, które doskonale prezentują się same jak i wypełnione kwiatami. Czy to w salonie, jadalni, czy w oranżerii, te wazony będą pięknymi dodatkami w Twoim wnętrzu. Klasyczny okrągły wazon jest idealny do układania dużych wiązanek luźnych kwiatów. Jest duży i stabilny na tyle, by pomieścić luksusowe aranżacje kwiatów, być może wybrane z własnego ogrodu. Pęczek dużych kwiatów hortensji wraz z kilkoma dekoracyjnymi liśćmi sprawi, że iebieski wazon Oronda stanie się przyciągającym wzrok elementem. >>>>>
Przeczytaj więcej

Grill nigdy nie był bardziej stylowy - BBQ Passion Villeroy&Boch

Grill od niedawna to coś więcej niż tylko grillowanie kiełbasek. Dziś grill stał się placem zabaw dla nowych specjalności kulinarnych - na całym świecie. Możliwości są nieograniczone, począwszy od USA inspirowane wieprzowiną grillowanie w niskiej temperaturze przez wiele godzin, można znaleźć na wielu rynkach ulicznych każdego miasta, do Brazylii lub południowoamerykańskich BBQ z ich naciskiem na mięso, po wyszukane kreacje z udziałem ryb i warzyw , na grillu przyrządza się nawet owoce. Przy tak wielu możliwościach, prosty talerz już nie wystarcza. Villeroy & Boch zatem przemyślał projektowo BBQ i rozwinął kolekcję BBQ Passion , zapewniając wysokiej jakości zastawę stołową odpowiednią dla absolutnie każdego rodzaju przyjemności BBQ. Kreacje kolekcji BBQ Passion z Villeroy&Boch znajdziecie w naszym sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl™ >>>>>
Przeczytaj więcej

Pasta truflowa z grzybami

Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny. Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację. >>>>>
Przeczytaj więcej

Le Jacquard Francais - ludzka historia

Do lat sześćdziesiątych bielizna domowa była głównie biała. Dopiero w latach 70. XX wieku pojawiły się nowe aranżacje, mające różne podejście do dekoracji wnętrz, dając miejsce do barwienia. Primrose Bordier, jeden z najbardziej znanych projektantów tamtych czasów, chciał obalić status quo i przynieść kolorowy styl do domu. Jej współpraca z Le Jacquard Français rozpoczęła się w 1978 roku. To był początek długiej, wspólnej historii sukcesu. Le Jacquard Français wprowadził w ten sposób innowacyjność na poziomie technicznym, zainwestował w badania i rozwój w poszukiwaniu kolorów i niezaprzeczalnie znalazł się jako awangardowy gracz, rewolucjonizując jego kolekcje. Sploty pozwalały wybuchnąć kolorom w jadalni i kuchni. Wyjątkowa finezja i precyzja motywów oraz wyjątkowe harmonie i kombinacje kolorów, zaprojektowane wyłącznie dla każdego "dzieła", w ciągu kilku lat przekształciły... >>>>>
Przeczytaj więcej

Różowa jagodowa letnia niedziela...

Ultra-pobłażliwa uczta, która przenosi zwykły deser w kubkiem na wyższy poziom. Usuń liście z truskawek i ułóż na blasze do pieczenia. Obficie posyp cukrem pudrem i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą błyszczące. Zanurz stroopwafle w białej rozpuszczonej czekoladzie i udekoruj różowymi, połyskującymi kulkami lub posypką proszku do barwienia żywności, a następnie umieść w zamrażarce, aby zastygły. Gdy wszystko będzie gotowe do podania, napełnij każdy kubek Le Creuset Metallics o pojemności 350 ml 1 miarką każdego z lodów i sorbetu, kop w ozdobnych waflach i dodaj kilka pieczonych truskawek. Polej odrobinę bardziej rozpuszczoną białą czekoladą i ciesz się. Trzy gałki zawsze stanowią czynnik „wow”. Upewnij się, że każdy ma inny smak, aby zainteresować twoje podniebienie. Możesz nawet spróbować mrożonego jogurtu. >>>>


Przeczytaj więcej

Le Jacquard Francais, ambasador pięknych tkanin

Od 1888 roku firma produkująca tkaniny Le Jacquard Français zatrudnia 130 pracowników, wszyscy dumni z tkania 100% wyrobów we Francji, w warsztatach Gérardmer. Lider na rynku bielizny stołowej Le Jacquard Français zdecydował się na dystrybucję selektywną, a obecnie ma ponad 2000 sprzedawców detalicznych na całym świecie. Znajduje się w najbardziej prestiżowych punktach sprzedaży, we Francji i na świecie, francuska marka szczyci się niezrównaną międzynarodową pozycją. Les Galeries Lafayette, Le Printemps i Le Bon Marché we Francji, Harrods w Londynie, La Rinascente w Mediolanie, El Corte Ingles w Hiszpanii, KaDeWe w Niemczech i Isetan w Japonii są jednymi z międzynarodowych sklepów, które rozpowszechniają prestiż Le Jacquard Français. Podobnie marka ma dumę z miejsca w wielu punktach sprzedaży specjalizujących się w bielizny domowej. >>>>>
Przeczytaj więcej

Biszkopt warstwowy z truskawkami i lukrowaną bezą

Ten przepyszny tort zawiera  pyszną warstwę po warstwie lodów truskawkowych z wilgotnym biszkoptem. Włoska beza jest obłożona warstwami i lekko opiekana, aby uzyskać piękny efekt dekoracyjny. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i posmaruj masłem 3 x 20 cm foremki do ciasta. Masło, cukier i śmietanę wytrzeć do uzyskania bladości i puszystości. Stopniowo ubijaj jajka, aż będą dobrze połączone. Przesiej mąkę i złóż, aby połączyć. Wlać mieszaninę do foremek i piec przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.Opróżnij mrożony jogurt do głębokiej blachy do pieczenia. Złożyć pokrojone truskawki i zamrozić do ustawienia. Po ustawieniu, używając podstawy blaszanej, pokrój dwie tarcze wokół gładkiego 18 cm koła ostrym nożem. Włóż dyski z powrotem do zamrażarki, aż będą gotowe do złożenia. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

Sezonowe jedzenie

Cztery pory roku stanowią naturalne tło dla wzorów jedzenia. Gotowanie sezonowe oznacza włączenie do diety produktów, które są uprawiane o tej samej porze roku, w której jesz - naturalnie dojrzewają w warunkach pogodowych, w których są najbardziej odpowiednie. Na przykład oznacza to cieszenie się słodkimi czerwonymi wiśniami latem i obfitym orzechowym kabaczkiem zimą. Pozwala to nie tylko cieszyć się potrawami o najwyższym smaku, ale także zwiększa zrównoważony rozwój i korzystnie wpływa na budżet. Zalety jedzenia tego, co jest w sezonie. Produkty sezonowe są świeższe i lepiej smakują, ponieważ zostały naturalnie dojrzałe i zebrane we właściwym czasie. Unikanie długich okresów chłodzenia lub sztucznego dojrzewania w gorących domach skutkuje większym smakiem i odżywianiem. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

Śródziemnomorskie warzywa z kurczakiem

Popularny przepis w kuchni Bliskiego Wschodu i Indii, z jogurtem i świeżym dipem ziołowym i sałatkami warzywnymi. Ten przepis wystarczy, aby wypełnić 4 kieszenie pitta. Składniki do kebabów włóż do miseczki i dobrze wymieszaj dłońmi. Podziel na 8 równych kawałków i nałóż na metalowe szpikulce 20 cm.W przypadku szaszłyków warzywnych polej oliwą z oliwek i trochę przypraw i dobrze wymieszaj. Przełóż warzywa na przemian na kolejne osiem szpikulców 20 cm.
Sałatkę po prostu wymieszaj składniki w misce i dopraw do smaku. Podgrzej grill przez kilka minut, aż będzie gorący. Po rozgrzaniu lekko nasmaruj go pędzlem do pieczenia. Ułóż 4 kurczaki i 4 szaszłyki warzywne, obracając je co 2-3 minuty, aż ugotują się i ładnie przyrumienią. Utrzymuj ciepło patelni podczas powtarzania grillowania. >>>>>
Przeczytaj więcej

NewWave Stars - wysokiej jakości prezenty z osobistym akcentem

Tryliony gwiazd wytwarzają jasne plamy, typowe konstelacje oraz ciągle zmieniające się gradienty kolorów i odcienie na ciemnym nocnym niebie. Symbole księżyca, gwiazd i astrologii zabierają nas w odległe galaktyki i są obecnie modne. Można je znaleźć w świecie mody, biżuterii i wyposażenia wnętrz, a nawet na nagradzane restauracje wpłynął ten mistyczny świat. Kolekcja prezentów NewWave Stars łączy ciała niebieskie w kształcie odpowiadających im konstelacji na porcelanie. Wystrój wysokiej jakości kubka NewWave łączy ciemnoniebieskie tło na czystej białej porcelanie z subtelnymi, błyszczącymi złotymi znakami zodiaku. Błyszczące złoto metaliczne wykończenie poprawia wygląd znaków zodiaku, podkreślając jednocześnie urok dekoru. NewWave Stars łączy astronomiczne i astrologiczne badania nocnego nieba z wyraźnie stylowym wystrojem >>>>>
Przeczytaj więcej

Wiosenna Zupa Warzywna ze śmietaną I koperkiem

Świeża kombinacja sezonowych wiosennych warzyw gotowanych na parze z ziemniakami i kukurydzą w śmietanie, zakończona łyżką crème fraiche i pietruszki. W brytfannie Le Creuset roztop pół masła na średnim ogniu i dodaj ziemniaki, pory i koper włoski, smaż przez 4–5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Rozpuść resztę masła w brytfannie, zamieszaj z mąką i gotuj delikatnie przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia i stopniowo mieszaj gorący wywar warzywny. Umieścić z powrotem na ogniu i doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Wrzuć ziemniaki, pory i koper włoski. Dodaj liście laurowe i płatki chili i gotuj na wolnym ogniu przez 6-7 minut, aż ziemniaki zaczną mięknąć. Dodaj szparagi, groszek i śmietanę, zagotuj i gotuj przez 5–6 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Usuń liście laurowe... BLOG>>>>>
Przeczytaj więcej

Villeroy & Boch Signature - wykwintna zastawa stołowa

Wszystko zaczęło się od wielkiej miłości. Miłość do wykwintnej porcelany, artystycznego designu i wyrafinowanego stylu życia. W 1836 r. Nicolas Villeroy i Jean-François Boch podpisali umowę zobowiązującą do współpracy nad produkcją najwyższej jakości porcelany na świecie: porcelany Premium Bone. Ich podpisy przypieczętowały wspólną pasję. A związek wyszedł poza relacje biznesowe. Wkrótce potem Oktavie Villeroy i Eugen Boch zakochali się i ożenili - łącząc rodziny i zapowiadając początek niesamowitej historii sukcesu. Ta miłość do wykwintnych zastaw stołowych wpisuje się w markę Villeroy & Boch, którą można dziś znaleźć w najlepszych na świecie hotelach pierwszej klasy i wielokrotnie nagradzanych restauracjach. Wiodące międzynarodowe zakłady wykorzystują eleganckie naczynia i ręcznie dmuchane szkło. Jako namiętny hołd dla historii firmy Villeroy & Boch, firma stworzyła Villeroy & Boch Signature, unikalną kompozycję wybranych kolekcji premium, zawierającą wszystkie charakterystyczne cechy... >>>>>
Przeczytaj więcej

La Boule od Villeroy&Boch: kultowy obiekt o wiecznym uroku

Innowacyjna koncepcja zastawy stołowej, kamień milowy w historii projektowania i część DNA Villeroy & Boch. Od czasu premiery w 1971 roku „Globe” projektantki Helen von Boch była imponującą i rewolucyjną koncepcją, zaskakującą konstrukcją, która wyprzedzała swoje czasy. Prawie 50 lat później Villeroy & Boch prezentuje nową interpretację tego innowacyjnego pomysłu w „La Boule”, nowoczesnej wersji ekskluzywnej porcelanowej kuli ziemskiej. Dostępny w czterech kultowych wzorach, La Boule tworzy różnorodne efekty i spodoba się wymagającym miłośnikom designu, dbającym o wyjątkowe dzieła. Obiekt designerski i serwis stołowy, który można ustawiać jeden na drugim, La Boule zachwyca idealną symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwiema miskami porcelanowymi >>>>
Przeczytaj więcej

Wykonaj wiosenny stroik z Villeroy & Boch

Święta Wielkanocne wymagają wyjątkowej oprawy. Korzystając z produktów z kolekcji wielkanocnej z Villeroy & Boch możesz przygotować samodzielnie urocze wiosenno - wielkanocne stroiki. Chcąc Was zainspirować - Salon-Porcelany.pl™‎ przedstawia jedną z propozycji wiosennych stroików do którego przygotowania potrzebne będą: wazon / lampion z kolekcji Helium Villeroy&Boch >>>>> porcelanowe zawieszki z kolekcji wielkanocnej Spring Eggs Villeroy&Boch >>>>> porcelanowe kwiaty z kolekcji Mini Flower Bells Villeroy&Boch >>>>> oraz trawa, wiosenne gałązki i mini klamerki. Przygotowanie stroików jest doskonałym sposobem na rodzinne przygotowania do świąt w których z wielką chęcią będą uczestniczyły dzieci. przygotuj wszystkie niezbędne elementy do skomponowania własnych, wiosennych stroików. Pamiętaj, ze ich elementy możesz dowolnie wybierać. Trawę możesz zastąpić mchem... >>>>>
Przeczytaj więcej

Old Luxembourg Brindille: nowoczesna interpretacja klasyki

Vintage czy współczesny? Wygląd nowej serii zastawy stołowej Old Luxembourg Brindille akcentuje i prezentuje pierwszą kolekcję w historii Villeroy & Boch, Alt Luxemburg, z piękną, niebieską gałęzią kwiatową w nowym stylu. Tradycyjna forma i dekoracja zostały niedawno zinterpretowane i dostosowane do współczesnego wzornictwa. Projekt Old Luxembourg Brindille przyciąga wzrok swoim kolorem. Głęboki błękit kobaltowy jest po prostu historycznym kolorem dekoracji porcelany, już stosowanym dla chińskich waz od 1 st tysiąclecia i słynnego fajansu Delft. Korzenie motywu kwiatowego sięgają XVIII wieku: począwszy od roku 1768 bracia Boch użyli Brindille jako ręcznie malowany wzór na delikatnych kamionkowych naczyniach w swojej fabryce w Septfontains, w Luksemburgu. I właśnie dlatego dzisiaj winorośl jest używana na nowoczesnej, prostej, okrągłej formie  >>>>>
Przeczytaj więcej

Historia francusko niemieckiego Villeroy & boch

Początki Villeroy & Boch sięgają 1748 roku, kiedy latem François Boch rozpoczął produkcję naczyń ceramicznych w miejscowości Audun-le-Tiche w Lotaryngii,. Do tego czasu prawie wszystkie porcelany w Europie pochodziły z Dalekiego Wschodu, a na zakup mogli sobie pozwolić tylko bogaci. Wyroby kosztują znacznie mniej niż produkowane w Chinach i Japonii, ale także są wysokiej jakości. Reputacja szybko rozprzestrzeniła się po okolicznych regionach. Sukces sprawa, że oprócz swoich trzech synów, zatrudniia sześciu innych mieszkańców. Być może z wdzięczności, wieś wybrała go burmistrzem. W 1766 Boch otrzymał licencję od austriackiej cesarzowej Marii Teresy, aby zbudować nową fabrykę w Septfontaines w Luksemburgu, nazwaną "Imperial and Royal Manufactory " i opatrzona cesarskim herbem. Boch pracował nad poprawą jakości ceramiki i wprowadzał różne innowacyjne rozwiązania.... >>>>
Przeczytaj więcej

Villeroy & Boch w pociągach Orient-Express

Legendarny Venice Simplon-Orient-Express jest bez wątpienia jednym z najbardziej znanych na świecie pociągów. To pociąg, który nigdy nie zawodzi, aby wyczarować sugestywne uczucia podniecenia, romansu i intrygi. Zabytkowe wagony umożliwiają swoim gościom cofnięcie się w czasie, aby odnaleźć się w epoce romantyzmu i elegancji. Część z tych wyjątkowych doświadczeń, gwarantują wysokiej jakości stołowe nakrycia na pokładzie wagonów restauracyjnych, które zostały całkowicie wypełnione przez Villeroy&Boch. W efekcie, gościom na pokładzie Venice Simplon-Orient-Express towarzyszą wyłącznie serie stołowe zaprojektowane przez Villeroy & Boch: "L'Oriental", "Etoile du Nord" i "Côte d’Azur", wykonane z najwyższej jakości porcelany kostnej - dekory wykonane na zamówienie dla trzech wagonów restauracyjnych. W "L'Oriental" to orientalny motyw: majestatyczne ptaki wodne wsród... >>>>
Przeczytaj więcej

NewWave Stone ciesząca się uznaniem koncepcja z nowym wyglądem

Kiedy Villeroy & Boch wprowadził NewWave na początku nowego tysiąclecia - serię naczyń, w której talerze nie mają tradycyjnego okrągłego kształtu, ale raczej niekonwencjonalny projekt o dynamicznej formie - była to rewolucja na stole. Często kopiowana, ale nigdy nie dorównująca, NewWave była przełomową innowacją w dziedzinie zastawy stołowej od 15 lat, która zmieniła całą branżę: asymetryczne, wielofunkcyjne naczynia, które po raz kolejny umożliwiają unikalne ustawienia stołowe i stały się stałą częścią międzynarodowej zastawy stołowej. W samą porę - na rocznicę, Villeroy & Boch opracował kolejną innowację dla udanej koncepcji: z myślą o aktualnych trendach w modzie i wystroju wnętrz z naturalnymi, strukturalnymi materiałami i powierzchniami. Opracowano szklisty wygląd kamienia dla ekspresyjnej formy NewWave, która zapewnia projektowi jeszcze większą nowoczesność. Szary Kamień NewWave można imponująco przedstawić razem z klasyczną białą wersją NewWave >>>>>
Przeczytaj więcej
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1015 - 1745
lub na firmową infolinię
535 565 251
pixel