Chleb z serem cheddar i szczypiorkiem
2023-01-10
Szybka i łatwa mieszanka chleba w stylu irlandzkim, doprawiona serem Cheddar, szczypiorkiem i owsem, ukształtowana i zapiekana w pojedyncze bułki, do podania i podziału na stole.
SKŁADNIKI
Trochę oliwy z oliwek, do smarowania
550g zwykłej białej mąki plus dodatkowe do ugniatania
50g płatków owsianych plus dodatkowe do zraszania
1 łyżeczka delikatnej soli morskiej
1 zaokrąglona łyżeczka sody
100 g sera cheddar - grubo startego
3 łyżki posiekanego szczypiorku
Około. 575 ml maślanki
FORMA
Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm tutaj>>>>
PRZEPIS
Rozgrzej piekarnik do 230 ° C / wentylator 210 ° C / 450 ° F / gaz 8.
Posmaruj podstawę i boki formy odrobiną oliwy z oliwek.
Wymieszaj mąkę, owies, sól i sodę w dużej misce. Dodaj 50 g startego sera cheddar i szczypiorku.
Zrób studzienkę na środku mąki, dodaj wszystko oprócz 1 łyżki maślanki i mieszaj razem, aż połączy się w miękkie, lekko lepkie ciasto.
Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj bardzo lekko i bardzo krótko, aż połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 12 równych kawałków (po około 100 g każdy). Delikatnie uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie wytnij głęboki krzyż w górnej części każdego, około połowy ciasta.
Ułóż rolki obok siebie w przygotowanej formie (8 wokół zewnętrznej krawędzi i 4 na środku). Delikatnie posmaruj powierzchnię każdej rolki pozostałą maślanką, posyp pozostałym serem Cheddar i kilkoma łyżkami dodatkowych płatków owsianych.
Piec na środku piekarnika przez 10 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / 400 ° F / Gaz 6 i piec je przez kolejne 20 minut, aż będą bogato złote, aż szpikulec wciśnięty w środek jednego zwoju jest czysty.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
SKŁADNIKI
Trochę oliwy z oliwek, do smarowania
550g zwykłej białej mąki plus dodatkowe do ugniatania
50g płatków owsianych plus dodatkowe do zraszania
1 łyżeczka delikatnej soli morskiej
1 zaokrąglona łyżeczka sody
100 g sera cheddar - grubo startego
3 łyżki posiekanego szczypiorku
Około. 575 ml maślanki
FORMA
Garnek Gourmet Profesjonal Signature Ø30cm tutaj>>>>
PRZEPIS
Rozgrzej piekarnik do 230 ° C / wentylator 210 ° C / 450 ° F / gaz 8.
Posmaruj podstawę i boki formy odrobiną oliwy z oliwek.
Wymieszaj mąkę, owies, sól i sodę w dużej misce. Dodaj 50 g startego sera cheddar i szczypiorku.
Zrób studzienkę na środku mąki, dodaj wszystko oprócz 1 łyżki maślanki i mieszaj razem, aż połączy się w miękkie, lekko lepkie ciasto.
Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj bardzo lekko i bardzo krótko, aż połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 12 równych kawałków (po około 100 g każdy). Delikatnie uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie wytnij głęboki krzyż w górnej części każdego, około połowy ciasta.
Ułóż rolki obok siebie w przygotowanej formie (8 wokół zewnętrznej krawędzi i 4 na środku). Delikatnie posmaruj powierzchnię każdej rolki pozostałą maślanką, posyp pozostałym serem Cheddar i kilkoma łyżkami dodatkowych płatków owsianych.
Piec na środku piekarnika przez 10 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / 400 ° F / Gaz 6 i piec je przez kolejne 20 minut, aż będą bogato złote, aż szpikulec wciśnięty w środek jednego zwoju jest czysty.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Pokaż więcej wpisów z
Styczeń 2023