Dekantowanie to świetny sposób na wzmocnienie smaku i aromatu wina - a nawet nie musisz być miłośnikiem wina, aby to osiągnąć! Pokażemy Ci, jak najlepiej wykorzystać swój następny wieczór przy użyciu tej sprytnej techniki. Co to jest dekantacja? W skrócie, dekantacja to proces nalewania wina z jednego naczynia (zazwyczaj butelki) do innego naczynia (karafki) przed podaniem. To świetny sposób na dodanie teatralnego przedstawienia na swój wieczór, ale służy również dwóm ważnym celom. Dekantowanie pozwala oddzielić wino (szczególnie starsze czerwienie, takie jak starzejące się Bordeaux lub Porto) od osadu, który naturalnie wytwarza się w czasie leżakowania w butelce. Osad nadaje mu gorzki, cierpki smak i nie wygląda dobrze w kieliszku, więc dekantacja gwarantuje, że pozostanie w butelce. >>>>>
Designerski przedmiot i zestaw do układania w stosy w jednym, La Boule zachwyca doskonałą symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwoma wysokiej jakości porcelanowymi misami, płaskimi misami, uniwersalnymi talerzami i półmiskiem do serwowania. Zmontowana kula to ekskluzywny przedmiot designerski, który będzie prawdziwym akcentem na stole lub jako element dekoracyjny w pokoju - idealny do małych mieszkań lub jako wyrazisty element w dużym pokoju.