AMAZONIA-40%>>> CELLINI-60%>>> SZTUĆCE-50%>>> Twój dodatkowy rabat>>> Ostateczna cena zawsze widoczna w koszyku | ZŁOTY STRZAŁ>>> ×
KUPUJ KORZYSTAJĄC Z ZESTAWÓW KOLEKCJI !!! W ZESTAWIE ZAWSZE NAJTANIEJ !!! ZAZNACZ LUB ODZNACZ ASORTYMENT, WPISZ ILOŚCI, SYSTEM NALICZY RABATY

Włoska Trattoria - Lasagne

Włoska Trattoria - Ten styl lasagne pochodzi z regionu Emilia-Romagna we Włoszech, z którego pochodzą Parmigiano-Reggiano i Ragú ala Bolognese. Składa się z kilku warstw cienkich płatków domowego makaronu przekładanych obfitym mięsem i kremowymi sosami beszamelowymi.
Przeczytaj więcej

Pikantny bulion z chorizo i pomidorami z fasolą cannellini

Pikantny bulion z chorizo i pomidorów z fasolą cannellini
Ten pyszny rosół w stylu hiszpańskim jest idealny na rozgrzewający, pikantny obiad. Maczarki do ciasta francuskiego przypominające okruchy stanowią doskonałą alternatywę dla chleba do serwowania.

Przeczytaj więcej

Różowa jagodowa letnia niedziela...

Ultra-pobłażliwa uczta, która przenosi zwykły deser w kubkiem na wyższy poziom. Usuń liście z truskawek i ułóż na blasze do pieczenia. Obficie posyp cukrem pudrem i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą błyszczące. Zanurz stroopwafle w białej rozpuszczonej czekoladzie i udekoruj różowymi, połyskującymi kulkami lub posypką proszku do barwienia żywności, a następnie umieść w zamrażarce, aby zastygły. Gdy wszystko będzie gotowe do podania, napełnij każdy kubek Le Creuset Metallics o pojemności 350 ml 1 miarką każdego z lodów i sorbetu, kop w ozdobnych waflach i dodaj kilka pieczonych truskawek. Polej odrobinę bardziej rozpuszczoną białą czekoladą i ciesz się. Trzy gałki zawsze stanowią czynnik „wow”. Upewnij się, że każdy ma inny smak, aby zainteresować twoje podniebienie. Możesz nawet spróbować mrożonego jogurtu. >>>>


Przeczytaj więcej

Biszkopt warstwowy z truskawkami i lukrowaną bezą

Ten przepyszny tort zawiera  pyszną warstwę po warstwie lodów truskawkowych z wilgotnym biszkoptem. Włoska beza jest obłożona warstwami i lekko opiekana, aby uzyskać piękny efekt dekoracyjny. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i posmaruj masłem 3 x 20 cm foremki do ciasta. Masło, cukier i śmietanę wytrzeć do uzyskania bladości i puszystości. Stopniowo ubijaj jajka, aż będą dobrze połączone. Przesiej mąkę i złóż, aby połączyć. Wlać mieszaninę do foremek i piec przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.Opróżnij mrożony jogurt do głębokiej blachy do pieczenia. Złożyć pokrojone truskawki i zamrozić do ustawienia. Po ustawieniu, używając podstawy blaszanej, pokrój dwie tarcze wokół gładkiego 18 cm koła ostrym nożem. Włóż dyski z powrotem do zamrażarki, aż będą gotowe do złożenia. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

NewWave Stars - wysokiej jakości prezenty z osobistym akcentem

Tryliony gwiazd wytwarzają jasne plamy, typowe konstelacje oraz ciągle zmieniające się gradienty kolorów i odcienie na ciemnym nocnym niebie. Symbole księżyca, gwiazd i astrologii zabierają nas w odległe galaktyki i są obecnie modne. Można je znaleźć w świecie mody, biżuterii i wyposażenia wnętrz, a nawet na nagradzane restauracje wpłynął ten mistyczny świat. Kolekcja prezentów NewWave Stars łączy ciała niebieskie w kształcie odpowiadających im konstelacji na porcelanie. Wystrój wysokiej jakości kubka NewWave łączy ciemnoniebieskie tło na czystej białej porcelanie z subtelnymi, błyszczącymi złotymi znakami zodiaku. Błyszczące złoto metaliczne wykończenie poprawia wygląd znaków zodiaku, podkreślając jednocześnie urok dekoru. NewWave Stars łączy astronomiczne i astrologiczne badania nocnego nieba z wyraźnie stylowym wystrojem >>>>>
Przeczytaj więcej

Wiosenna Zupa Warzywna ze śmietaną I koperkiem

Świeża kombinacja sezonowych wiosennych warzyw gotowanych na parze z ziemniakami i kukurydzą w śmietanie, zakończona łyżką crème fraiche i pietruszki. W brytfannie Le Creuset roztop pół masła na średnim ogniu i dodaj ziemniaki, pory i koper włoski, smaż przez 4–5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Rozpuść resztę masła w brytfannie, zamieszaj z mąką i gotuj delikatnie przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia i stopniowo mieszaj gorący wywar warzywny. Umieścić z powrotem na ogniu i doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Wrzuć ziemniaki, pory i koper włoski. Dodaj liście laurowe i płatki chili i gotuj na wolnym ogniu przez 6-7 minut, aż ziemniaki zaczną mięknąć. Dodaj szparagi, groszek i śmietanę, zagotuj i gotuj przez 5–6 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Usuń liście laurowe... BLOG>>>>>
Przeczytaj więcej

Kotlety wieprzowe i warzywa na jednej patelni

Ten prosty, jednogarnkowy posiłek jest idealny na pyszną kolację w ciągu tygodnia i nie wymaga sprzątania. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dopraw schab solą i pieprzem. Rozgrzej trochę oleju w brytfannie Le Creuset Signature i dodaj całe ząbki czosnku, które nadadzą olejowi lepszy smak. Zbrązowiej kotlety z każdej strony, a następnie wyjmij z garnka. Marchewki obrać i przekroić na pół, a następnie włożyć do garnka na około 2-3 minuty. Dodaj szalotki i grube plastry cukinii i smaż przez kilka minut. Wrzuć kotlety do brytfanny z groszkiem, masłem i bulionem z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, nałożyć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 ° C. Wciśnij sok z cytryny do naczynia i podawaj udekorowane natką pietruszki.
Przeczytaj więcej

La Boule od Villeroy&Boch: kultowy obiekt o wiecznym uroku

Innowacyjna koncepcja zastawy stołowej, kamień milowy w historii projektowania i część DNA Villeroy & Boch. Od czasu premiery w 1971 roku „Globe” projektantki Helen von Boch była imponującą i rewolucyjną koncepcją, zaskakującą konstrukcją, która wyprzedzała swoje czasy. Prawie 50 lat później Villeroy & Boch prezentuje nową interpretację tego innowacyjnego pomysłu w „La Boule”, nowoczesnej wersji ekskluzywnej porcelanowej kuli ziemskiej. Dostępny w czterech kultowych wzorach, La Boule tworzy różnorodne efekty i spodoba się wymagającym miłośnikom designu, dbającym o wyjątkowe dzieła. Obiekt designerski i serwis stołowy, który można ustawiać jeden na drugim, La Boule zachwyca idealną symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwiema miskami porcelanowymi >>>>
Przeczytaj więcej

Codzienny festiwal dań z ryżem

Garnek 1 - ze 50 g marynowanej czerwonej cebuli, 100–150 g wędzonego łososia, 1 szklanka blanszowanej fasoli edamame, dopraw do smaku limonką.
Garnek 2 - ze 100g gotowanych pikantnych kimchi z kapusty, 2-4 jajka na miękko, świeża chrupiąca purpurowa kapusta i mikro ziół do dekoracji.
Garnek 3 - z 1 łyżką oleju chilli ramen, 50 g kiełków fasoli mung i 4 posiekane szczypiorki z 1/3 szklanki prażonych i solonych orzeszków ziemnych.
Garnek 4 - z 3 pokrojonymi małymi ogórkami, 3 pokrojonymi rzodkiewkami, obfitym wyciśnięciem limonki, mżawką sosu sojowego i kilkoma kroplami prażonego oleju sezamowego. Podawać z mieszanymi ziarnami sezamu, prażonymi wodorostami i mikro ziołami. >>>>>
Przeczytaj więcej

Sezonowe jedzenie

Cztery pory roku stanowią naturalne tło dla wzorów jedzenia. Gotowanie sezonowe oznacza włączenie do diety produktów, które są uprawiane o tej samej porze roku, w której jesz - naturalnie dojrzewają w warunkach pogodowych, w których są najbardziej odpowiednie. Na przykład oznacza to cieszenie się słodkimi czerwonymi wiśniami latem i obfitym orzechowym kabaczkiem zimą. Pozwala to nie tylko cieszyć się potrawami o najwyższym smaku, ale także zwiększa zrównoważony rozwój i korzystnie wpływa na budżet. Zalety jedzenia tego, co jest w sezonie. Produkty sezonowe są świeższe i lepiej smakują, ponieważ zostały naturalnie dojrzałe i zebrane we właściwym czasie. Unikanie długich okresów chłodzenia lub sztucznego dojrzewania w gorących domach skutkuje większym smakiem i odżywianiem. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

Świeży i owocowy, jak nowoczesny wiejski styl

Pulchne wiśnie, cytryny o smaku skórki, słodkie śliwki i chrupiące jabłka - duże owoce przedstawione w kolekcji naczyń Villeroy & Boch French Garden Modern Fruits są tak świeże i żywe, że można sobie wyobrazić siebie we francuskim ogrodzie, pośród pięknych kolorowych dojrzałych owoców i kwitnących kwiatów. Ich urzekający zapach przywołuje całą przyjemność wiejskiego życia. French Garden pozwala cieszyć się tym pięknym wiejskim stylem życia każdego dnia we własnym domu! Od ponad 20 lat popularna seria zastawy stołowej French Garden jest absolutną ulubioną kolekcją. Wystrój przedstawia ucztę wspaniałych świeżych owoców, uwiecznionych w ponadczasowym pięknie na zastawie stołowej w stylu Ludwika XIV, zaprojektowanej w 1780 r. w Septfontaines w Luksemburgu i wciąż jest synonimem klasycznego wiejskiego wyglądu à la Villeroy & Boch. Gładkie kontury porcelany przywołują.... >>>>>
Przeczytaj więcej

Villeroy & Boch Signature - wykwintna zastawa stołowa

Wszystko zaczęło się od wielkiej miłości. Miłość do wykwintnej porcelany, artystycznego designu i wyrafinowanego stylu życia. W 1836 r. Nicolas Villeroy i Jean-François Boch podpisali umowę zobowiązującą do współpracy nad produkcją najwyższej jakości porcelany na świecie: porcelany Premium Bone. Ich podpisy przypieczętowały wspólną pasję. A związek wyszedł poza relacje biznesowe. Wkrótce potem Oktavie Villeroy i Eugen Boch zakochali się i ożenili - łącząc rodziny i zapowiadając początek niesamowitej historii sukcesu. Ta miłość do wykwintnych zastaw stołowych wpisuje się w markę Villeroy & Boch, którą można dziś znaleźć w najlepszych na świecie hotelach pierwszej klasy i wielokrotnie nagradzanych restauracjach. Wiodące międzynarodowe zakłady wykorzystują eleganckie naczynia i ręcznie dmuchane szkło. Jako namiętny hołd dla historii firmy Villeroy & Boch, firma stworzyła Villeroy & Boch Signature, unikalną kompozycję wybranych kolekcji premium, zawierającą wszystkie charakterystyczne cechy... >>>>>
Przeczytaj więcej

Quesadilla - meksykański odpowiednik opiekanej kanapki

Quesadilla to meksykański odpowiednik opiekanej kanapki. Wykonany z klasycznych meksykańskich składników, z których wiele można znaleźć w postaci gotowej w supermarkecie. Tortille z miękkiej kukurydzy lub mąki są smarowane fasolą i zwierane tartą mozzarellą, świeżymi plasterkami awokado, pikantną salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i liśćmi kolendry, a następnie obrócone na pół, aby zamknąć opieczenie i opiekane na grillu Signature Square Skillet Grill. Ten smaczny tosty stanowi idealną letnią przekąskę. Umieść grill Signature Square Skillet Grill z Le Creuset na małym lub średnim ogniu na płycie i pozwól mu się nagrzewać przez kilka minut. Sprawdź temperaturę, zrzucając kilka kropli zimnej wody na gorącą powierzchnię. Jeśli skwierczy, a woda odparowuje prawie natychmiast, jest gorąca i gotowa do użycia. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

Chleb z serem cheddar i szczypiorkiem

Szybka i łatwa mieszanka chleba w stylu irlandzkim, doprawiona serem Cheddar, szczypiorkiem i owsem, ukształtowana i zapiekana w pojedyncze bułki, do podania i podziału na stole. Rozgrzej piekarnik do 230 ° C / wentylator 210 ° C / 450 ° F / gaz 8. Posmaruj podstawę i boki formy odrobiną oliwy z oliwek. Wymieszaj mąkę, owies, sól i sodę w dużej misce. Dodaj 50 g startego sera cheddar i szczypiorku. Zrób studzienkę na środku mąki, dodaj wszystko oprócz 1 łyżki maślanki i mieszaj razem, aż połączy się w miękkie, lekko lepkie ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj bardzo lekko i bardzo krótko, aż połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 12 równych kawałków (po około 100 g każdy). Delikatnie uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie wytnij głęboki krzyż w górnej części każdego, około połowy ciasta blog>>>>
Przeczytaj więcej

Klopsiki wieprzowe z tagliatelle inspirowane Skandynawią

Ten włoski przepis na szwedzkie klopsiki inspirowany jest klasycznymi smakami Skandynawii. Ręcznie robione klopsiki wieprzowe osadzone w przepysznie lekkim, ale kremowym, białym winie i sosie bulionowym, który jest posypany świeżym koperkiem i natką pietruszki. Podawany na świeżym tagliatelle jest to posiłek dla całej rodziny. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / Znak gazu 6.Rozpuść masło w 24 cm okrągłej brytfannie Signature od Le Creuset >>>>> na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę na patelnię i delikatnie smaż przez 4 - 5 minut, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj zmiażdżony czosnek i mieszane zioła i smaż, ciągle mieszając, przez kolejną 1 minutę. Gdy cebula ładnie zmięknie, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. DO BLOGA >>>>>
Przeczytaj więcej

25 października to Światowy Dzień Makaronu

Talerze i miski z koncepcji Villeroy & Boch Pasta Passion są idealnym wyborem dla każdego, kto chce podawać i cieszyć się makaronem w prosty, ale stylowy sposób - i nie tylko w Światowym Dniu Makaronu. Talerz spaghetti ma wgłębienie przeznaczone do skręcania długiego makaronu i uzupełniane jest odpowiednimi sztućcami. Duża płyta do makaronu L ułatwia nakładanie dużej ilości krótkiego makaronu, podczas gdy płyta do makaronu M jest przeznaczona do małych porcji - idealna, jeśli nie jesteś głodny i praktyczny, ponieważ może również pełnić funkcję pokrywy do miski. Miłośnicy lasagne docenią duże danie, które można wykorzystać do zrobienia lasagne dla całej rodziny, a także mniejsze danie na pojedynczą porcję. Obie formy są wyposażone w ceramiczną pokrywkę, którą można również wykorzystać jako trójnóg >>>>


Przeczytaj więcej

Jajka a la Cocotte

Smaczny posiłek może być również prosty i niedrogi. Te jajka a la cocotte stanowią doskonałe śniadanie. SKŁADNIKI 8 małych szparagów, 2 łyżeczki roztopionego masła, świeżo zmielony pieprz, Sól, 4 jajka, ½ pęczek rzeżuchy, 4 kromki pełnoziarnistego chleba PRZYGOTOWANIE Oczyść szparagi (małe szparagi nie muszą być obrane). Posmaruj cztery drobne zapiekanki stopionym masłem, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz. Umieść szparagi w drobnym naczyniu bez zapiekanek i włóż po jednym jajku do każdego garnka. Dopraw ponownie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połóż arkusz papieru do pieczenia w głębokim naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić 4 mini zapiekanki (ma to na celu zapobieżenie wznoszeniu się wody), włóż drobne zapiekanki do naczynia i wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać 2/3 w górę po bokach zapiekanek. Umieścić w rozgrzanym piekarniku w 200 ° C / 400 ° F / Gas Mark 6 na 15 minut.
Przeczytaj więcej

NewWave Stone ciesząca się uznaniem koncepcja z nowym wyglądem

Kiedy Villeroy & Boch wprowadził NewWave na początku nowego tysiąclecia - serię naczyń, w której talerze nie mają tradycyjnego okrągłego kształtu, ale raczej niekonwencjonalny projekt o dynamicznej formie - była to rewolucja na stole. Często kopiowana, ale nigdy nie dorównująca, NewWave była przełomową innowacją w dziedzinie zastawy stołowej od 15 lat, która zmieniła całą branżę: asymetryczne, wielofunkcyjne naczynia, które po raz kolejny umożliwiają unikalne ustawienia stołowe i stały się stałą częścią międzynarodowej zastawy stołowej. W samą porę - na rocznicę, Villeroy & Boch opracował kolejną innowację dla udanej koncepcji: z myślą o aktualnych trendach w modzie i wystroju wnętrz z naturalnymi, strukturalnymi materiałami i powierzchniami. Opracowano szklisty wygląd kamienia dla ekspresyjnej formy NewWave, która zapewnia projektowi jeszcze większą nowoczesność. Szary Kamień NewWave można imponująco przedstawić razem z klasyczną białą wersją NewWave >>>>>
Przeczytaj więcej

Pasta truflowa z grzybami

Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny. Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację. >>>>>
Przeczytaj więcej

Kremowa zupa grzybowa

Kremowa zupa grzybowa. Ta serdeczna i pyszna zupa z melanżem grzybów jest klasyczną zimną pogodą. Ujmuje czystą esencję grzybów, z ziemistymi smakami wzmocnionymi przez mżawkę truflowego oleju. >>>>>
Przeczytaj więcej

Wyprawa na entuzjastyczne grzybobranie.

Jeśli dzisiaj zajdziesz do lasu, możesz... spotkać jakichś smakoszy entuzjastycznie zbierających grzyby! Oprócz czystej przyjemności wędrowania po pięknym lesie i  świeżym, rześkim powietrzu, powstanie uczta dla smakoszy, która czeka, kiedy trafisz prosto do domu, aby ugotować te pyszne kąski. Po pierwsze: istnieje dobry powód, aby zachować ostrożność w wyborze własnych grzybów - ogrom toksycznych grzybów. Z z pewnością nie chcesz ryzykować, więc zdecydowanie zalecamy, aby odwiedzić warsztat identyfikacji grzybów lub dołączyć do doświadczonej grupy zbieraczy grzybów. Zasadniczo trzymaj się z daleka od grzybów z białymi blaszkami i nie wybieraj gatunków grzybów, których nie rozpoznajesz. >>>>>
Przeczytaj więcej

Zajadaj się potrawami z marokańskiego Tagine.

Bajeczny tagine w kształcie stożka nie tylko świetnie wygląda - to naprawdę sprytny, skuteczny sposób na powolne gotowanie nawet twardego mięsa, aż stanie się miękkie w ustach. Mimo że taginy były tradycyjnie glinianymi naczyniami używanymi przez tlące się węgle drzewne, połączenie Le Creuset z żeliwną podstawą i kamionkową pokrywą tworzy idealne środowisko do gotowania - żeliwna podstawa zapewnia równomiernie rozprowadzone ciepło, które jest zatrzymywane przez metal, podczas gdy fajne ściany wysokiej kamionkowej pokrywy pozwalają na dodanie najdrobniejszej ilości płynów do surowych składników; Para wytwarzana podczas gotowania skrapla się przed chłodnymi ścianami kamionkowej pokrywy, aby z powrotem spłynąć po delikatnie gotujących się składnikach, utrzymując je soczyste i wilgotne oraz delikatne nawet najtwardsze kawałki mięsa. >>>>>
Przeczytaj więcej

Soup Passion otrzymuje niemiecką nagrodę Innovation Award

Wysyp nagród trwa... Tak samo jest z aktualnym produktem z działu zastaw stołowych Villeroy & Boch: "A zwycięzcą jest ..." Tym razem jest to duża miska zupy z serii Soup Passion, która została już ukoronowana "Kuchnia Innowacja Roku 2017® "wraz z całym asortymentem Soup Passion i otrzymałą nagrodę" Zwycięzca "w kategorii" Kuchnia "od jury przyznawanego na German Innovation Awards 2018." Jesteśmy naprawdę zadowoleni z tej nagrody ", mówi Sandra Ehlen, Senior Product Manager w Villeroy & Boch. "W końcu niemiecka Nagroda za Innowacyjność jest otwarta tylko dla firm, które zostały nominowane przez panele ekspertów z Niemieckiej Rady Wzornictwa, Ten wyjątkowy proces czyni nagrodę niezależną, a przez to cenniejszą." Bez względu na to, czy jest to główny posiłek czy przystawka, każda dobra zupa ma swój własny dodatek. Możesz serwować oba razem i cieszyć się nimi ... >>>>>
Przeczytaj więcej

Zdradzamy nasz przepis na wyjątkowy suflet czekoladowy

Jaki jest idealny suflet czekoladowy? Delikatny, lekki, o konsystencji czekoladowej pianki lub musu. Mokry, ale nie płynny (to nie chocolate lava cake ;-). Podobno łyżeczka włożona w środek powinna powoli opadać... Z najprostszych składników, bez dodatku masła i mąki. Nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy trzymać się ściśle poniższego przepisu. Pięknie rośnie, nawet do 3 cm ponad ramekin. Należy go podawać natychmiast. Jedna reguła: suflet nie może na nas czekać, to my czekamy na suflet! Wcześniej przygotuj wszystkie potrzebne miseczki, ubijaczki, a składniki doprowadź do temperatury pokojowej. Przeczytaj notkę o prawidłowym ubijaniu białek do otrzymania miękkich wierzchołków ('soft peaks'). Zachwyć swoich najbliższych! >>>>>
Przeczytaj więcej
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1030 - 1800
poza godzinami zostaw wiadomość  - odpiszemy
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel