EXTRA 10% rabatu na kolekcje wielkanocne przy zakupie za min 300 zł. Kliknij tutaj >>>> aby aktywować rabat×
KUPUJ KORZYSTAJĄC Z ZESTAWÓW KOLEKCJI !!! W ZESTAWIE ZAWSZE NAJTANIEJ !!! ZAZNACZ LUB ODZNACZ ASORTYMENT, WPISZ ILOŚCI, SYSTEM NALICZY RABATY

Wyprawa na entuzjastyczne grzybobranie.

Jeśli dzisiaj zajdziesz do lasu, możesz... spotkać jakichś smakoszy entuzjastycznie zbierających grzyby! Oprócz czystej przyjemności wędrowania po pięknym lesie i  świeżym, rześkim powietrzu, powstanie uczta dla smakoszy, która czeka, kiedy trafisz prosto do domu, aby ugotować te pyszne kąski. Po pierwsze: istnieje dobry powód, aby zachować ostrożność w wyborze własnych grzybów - ogrom toksycznych grzybów. Z z pewnością nie chcesz ryzykować, więc zdecydowanie zalecamy, aby odwiedzić warsztat identyfikacji grzybów lub dołączyć do doświadczonej grupy zbieraczy grzybów. Zasadniczo trzymaj się z daleka od grzybów z białymi blaszkami i nie wybieraj gatunków grzybów, których nie rozpoznajesz. >>>>>
Przeczytaj więcej

Kremowa zupa grzybowa

Kremowa zupa grzybowa. Ta serdeczna i pyszna zupa z melanżem grzybów jest klasyczną zimną pogodą. Ujmuje czystą esencję grzybów, z ziemistymi smakami wzmocnionymi przez mżawkę truflowego oleju. >>>>>
Przeczytaj więcej

Zanurz się w NOWY kolor Le Creuset!

Zainspirowany tropikalnymi liśćmi, które są obecnie modne w dekorowaniu wnętrz i niekończącym się urokiem rajskich wysp, przynosimy Ci "Głęboką Cyraneczkę". Ten bogaty i wyrafinowany kolor to nasza ulubiona nowa barwa. Nasycony, niebieskozielony przynosi tropikalną paletę natury, aby poczuć świeżość i inspirację, uspokajać i uspokoić. Uwzględnij swobodę wyrafinowania dzięki nowemu odcieniowi z naszej kolekcji Naturalna Kuchnia: "Głęboka Cyraneczka" jest bardziej złożony niż czarny; bardziej oryginalny niż granat marynarki wojennej; bardziej efektowny niż szary; i bardziej sugestywny niż szmaragd. Dzięki bogatym tonom, które są wyrafinowane i luksusowe, cyraneczka ma wszechstronny nastrój, który różni się od ostrego do bohemy, w zależności od tego, jak je łączysz. Ten nowy klasyk pasuje do niemal każdego stylu >>>>>
Przeczytaj więcej

Specjalne prezenty Villeroy & Boch w Salonie Porcelany

Na urodziny lub rocznicę, na Boże Narodzenie czy Wielkanoc, na wesele, na Walentynki czy Dzień Matki, dla Twojego przyjaciela lub gospodyni, specjalne podziękowanie to zawsze wystarczający powód na prezenty. Tak samo jest na wszystkich kontynentach świata. W Ameryce i Kanadzie, wręcza się prezenty na dziękczynienie, Diwali w Indiach, Chinach i Rosji, na Nowy Rok, a w kulturach żydowskich na Chanukka. Na tym tle Villeroy & Boch skupił się na całym świecie nad tematem prezentów i prezentuje specjalne koncepcje upominkowe, które zaspokajają szerokie spektrum życzeń konsumentów. Po wprowadzeniu linii prezentowych w ubiegłym roku, Villeroy & Boch nadal skupia uwagę nad prezentami i proponuje najbardziej udane zbiory nowych artykułów, kolorów i dekorów.
Przeczytaj więcej

Tajemnica handlowa - Le Jacquard Francais

Wybierając wyjątkowe materiały proponujemy wyjątkową jakość naszych dzieł. Ich wyjątkowość można po pierwsze przypisać wyborowi naszych materiałów. Jakość Le Jacquard Français wyróżnia się wyjątkową jakością materiałów, których używa w swoich dziełach. Firma korzysta wyłącznie z naturalnych włókien: bawełny i lnu, które są jednymi z najlepszych na rynku. Czysta, najwyższej jakości przędza daje niezrównaną jasność i precyzję do tworzenia wyciętych wzorów; ich wyjątkowe właściwości pozwalają uzyskać najbardziej intensywne kolory. Zarówno włókna bawełniane, jak i lnu stosowane przez Le Jacquard Français są produkowane z najdłuższych włókien. Włókna te są rzadsze niż inne i mają wyższą jakość. Ogromny wybór tych włókien jest kluczowy, aby zapewnić, że nasze kreacje są produkowane zgodnie z normami estetyki marki i że będą odporne na test czasu. >>>>>
Przeczytaj więcej

Świeży i owocowy, jak nowoczesny wiejski styl

Pulchne wiśnie, cytryny o smaku skórki, słodkie śliwki i chrupiące jabłka - duże owoce przedstawione w kolekcji naczyń Villeroy & Boch French Garden Modern Fruits są tak świeże i żywe, że można sobie wyobrazić siebie we francuskim ogrodzie, pośród pięknych kolorowych dojrzałych owoców i kwitnących kwiatów. Ich urzekający zapach przywołuje całą przyjemność wiejskiego życia. French Garden pozwala cieszyć się tym pięknym wiejskim stylem życia każdego dnia we własnym domu! Od ponad 20 lat popularna seria zastawy stołowej French Garden jest absolutną ulubioną kolekcją. Wystrój przedstawia ucztę wspaniałych świeżych owoców, uwiecznionych w ponadczasowym pięknie na zastawie stołowej w stylu Ludwika XIV, zaprojektowanej w 1780 r. w Septfontaines w Luksemburgu i wciąż jest synonimem klasycznego wiejskiego wyglądu à la Villeroy & Boch. Gładkie kontury porcelany przywołują.... >>>>>
Przeczytaj więcej

Pokoje w pensjonacie Villeroy&Boch już na Booking.com

Zamek Saareck w Mettlach przyciąga gości z całego świata. Urocze, indywidualnie urządzone pokoje w Saareck Castle, ekskluzywnym pensjonacie Villeroy & Boch, można już zamówić online na Booking.com, który jest światowym liderem w zakresie rezerwacji hotelowych. Położony w sielankowym Mettlach w trójkącie granicznym Niemiec-Francji i Luksemburga. Zamek został dodany do portfolio portalu internetowego, który ma ponad milion noclegów w ponad 225 krajach i regionach i jest jednym z najlepszych adresów w Kraju Saary. Zamek Saareck zaprasza gości i odwiedzających ten malowniczy region, aby doświadczyć wyjątkowej atmosfery i poczuć się jak w samym sercu idyllicznego angielskiego parku. Dom zachował charakter zamku nie tylko na zewnątrz, ale także wewnątrz. Pokoje na parterze zostały zachowane w pierwotnym stanie: małe salony, sala ozdobiona obrazami i trofeami myśliwskimi, salon z kominkiem z fortepianem Steinway >>>>>
Przeczytaj więcej

Villeroy & Boch w popularnej indyjskiej restauracji street food

Kuchnia indyjska we Frankfurcie - to slogan nowej restauracji. Przynosi indyjską kuchnię i kulturę do centrum Frankfurtu. Wizyta w eatDOORI to podróż wypełniona wieloma zmysłowymi wrażeniami i kulinarnymi doświadczeniami. Zainspirowany wizytą w Indiach, Philipp Müller-Trunk, Maksymilian Wilk i Kanwal Gill postanowili zaimportować tradycyjne i autentyczne potrawy z Indii wraz z wyjątkową atmosferą kraju i nadać mu nowoczesnej interpretacji. Pod kierunkiem studia projektowego ett la Benn  powstała nietypowa restauracja eatDOORI, przynosząc wielowymiarowe Indyjskie klimaty na frakfurcką ulicę. Aby wnieść koncepcję atmosfery i autentyczności i pomóc doskonalić historię opowiadaną przez restaurację wprowadzono produkty Villeroy & Boch. Restauracja eatDOORI jest przestrzenią o szerokości pięciu metrów i ponad czterdziestu metrów długości i podzielona na kilka obszarów. >>>
Przeczytaj więcej

Wielkanoc to święto dla całej rodziny

Spotkania wielkanocne wokół stołu to idealna okazja, aby połączyć wszystkich swoich bliskich razem - ponad pokoleniami. To również doskonała okazja, aby udekorować swój stół i dom pomysłowymi dekoracjami. Villeroy & Boch posiada szeroki wybór świątecznych, nowych produktów na Wielkanoc 2017. Jasne kwiaty, delikatne ptaszki i oczywiście zające – które dodają element zabawy do dekoracji wielkanocnych. Kwiaty i ptaszki przyniosą wiosenną atmosferę do Twojego domu. Ciesz się z nadchodzących świąt Wielkanocnych i wprowadź do domu świąteczne dekoracje wykonane z cienkiej porcelany. W Villeroy&Boch znajdziesz popularne zające z wiosennej kolekcji Mariefleur w której pojawia się w tym roku kilku nowych przyjaciół – ptaszki, aby przynieść wiosenną atmosferę. Realistycznie pomalowane w pastelowych kolorach i ozdobione kwiatami wiosny, małe figurki i ozdoby >>>>
Przeczytaj więcej

Kolekcja Old Luxembourg przetrwała próbę czasu i mody.

Kolekcja Old Luxembourg jest naprawdę ponadczasowa. Przetrwała próbę czasu i mody. Urzeka gości wspaniałym ciemnoniebieskim wzorem na kremowej porcelanie premium. Dodaje więcej uroku starego świata do kuchni i salonu. Została pierwotnie wprowadzona w 1768 roku. Tak więc, powstała w epoce artystycznego rokoko, który charakteryzował się odrzuceniem ścisłej symetrii. Przez lata, nanoszono niewielkie różnice w projektowaniu – co zachowało jego klasyczny wzór i ponadczasowość. Ten wzór łatwo przechodzi od dnia do nocy, od śniadania do formalnego spotkania przy stole. >>>>>

Przeczytaj więcej

Quesadilla - meksykański odpowiednik opiekanej kanapki

Quesadilla to meksykański odpowiednik opiekanej kanapki. Wykonany z klasycznych meksykańskich składników, z których wiele można znaleźć w postaci gotowej w supermarkecie. Tortille z miękkiej kukurydzy lub mąki są smarowane fasolą i zwierane tartą mozzarellą, świeżymi plasterkami awokado, pikantną salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i liśćmi kolendry, a następnie obrócone na pół, aby zamknąć opieczenie i opiekane na grillu Signature Square Skillet Grill. Ten smaczny tosty stanowi idealną letnią przekąskę. Umieść grill Signature Square Skillet Grill z Le Creuset na małym lub średnim ogniu na płycie i pozwól mu się nagrzewać przez kilka minut. Sprawdź temperaturę, zrzucając kilka kropli zimnej wody na gorącą powierzchnię. Jeśli skwierczy, a woda odparowuje prawie natychmiast, jest gorąca i gotowa do użycia. BLOG >>>>>
Przeczytaj więcej

Artystyczna prowokacja na porcelanie

Specjalne artystyczne wydanie "No Prostitution here" według Philippe Shangti i Villeroy & Boch w modnej restauracji L'Opera. Urodzony w 1983 roku w Tuluzie, artysta i fotograf Philippe Shangti to wielki, młody talent francuskiej sceny artystycznej. Mieszka w eleganckiej miejscowości Saint-Tropez, gdzie przepych i rozpusta są widoczne w nadmiarze nocnego życia. Po raz pierwszy Shangti zadebiutował w świecie sztuki w 2008 roku cyklem zdjęć "No Cocaine here", w którym zawarł sardoniczny styl pomieszania fantazji z rzeczywistości.
Tym razem ukrył prawdę w obrazach uchwyconych w swojej nowej drodze fotograficznej "No Prostitution here". Ekscytujący związek między słowem a obrazem jest tworzony przez ambiwalentny i ostentacyjny charakter prac fotograficznych. Seks i prowokacja pomiędzy moralnością i motywami tabu. I to jest dokładnie tam, gdzie... >>>>
Przeczytaj więcej

Chleb z serem cheddar i szczypiorkiem

Szybka i łatwa mieszanka chleba w stylu irlandzkim, doprawiona serem Cheddar, szczypiorkiem i owsem, ukształtowana i zapiekana w pojedyncze bułki, do podania i podziału na stole. Rozgrzej piekarnik do 230 ° C / wentylator 210 ° C / 450 ° F / gaz 8. Posmaruj podstawę i boki formy odrobiną oliwy z oliwek. Wymieszaj mąkę, owies, sól i sodę w dużej misce. Dodaj 50 g startego sera cheddar i szczypiorku. Zrób studzienkę na środku mąki, dodaj wszystko oprócz 1 łyżki maślanki i mieszaj razem, aż połączy się w miękkie, lekko lepkie ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj bardzo lekko i bardzo krótko, aż połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 12 równych kawałków (po około 100 g każdy). Delikatnie uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie wytnij głęboki krzyż w górnej części każdego, około połowy ciasta blog>>>>
Przeczytaj więcej

​Coffee Passion - pasja do kawy

Kawa jest i pozostaje głównym modnym napojem: w nowoczesnych, w stylowych lub w tradycyjnych kawiarniach. Mając oko na smakoszy kawy, Villeroy & Boch opracował kolekcję Coffee Passion, która wspiera charakter kawy i całkowicie ujawnia jej pełny aromat - dla pełnego zadowolenia z kawiarni. Białe kubki z Porcelany Premium mają okrągłodenne dno i bardzo dużą odległość między dnem a obręczą, dzięki czemu może tworzyć się doskonała crema. Są też podwójne, ceramiczne filiżanki, których dolny kształt zachęca także do powstawania cremy. Są termoizolowane, układane w stos i pasują wygodnie do dłoni. Dwudenne szkło w które wkraczają w pełni dojrzałe warstwy kawy i mleka, zostało opracowane specjalnie dla miłośników latte macchiato. Miłośnicy świeżo parzonej kawy filtracyjnej otrzymują także swoje aromaty z Coffee Passion. Filtr ceramiczny dwubiegunowy na dwie filiżanki ma specjalny sposób na ujawnienie delikatnego aromatu z zakrzywionym przepływem wody i okrągłym wypływem.>>>>>
Przeczytaj więcej

Nostalgiczne święta Villeroy&Boch

Zimowy kolaż Villeroy & Boch cieszy powtarzającymi się rozszerzeniami i wielkim sukcesem od wielu lat. W 2016 roku w kolekcji Winter Collage tematem jest nostalgiczny Jarmark Bożonarodzeniowy. Nowy wygląd został więc opracowany dla wybranych artykułów i dekorów z kolekcji: od atmosferycznego oświetlenia porcelanowych przedmiotów dekoracyjnych, tradycyjne ozdoby choinkowe do świątecznej zastawy stołowej. Nostalgiczny Christmas Market: Powrót do przeszłości. Kompletnie nowa linia Nostalgic Christmas Market zapewnia obiekty i sceny figurek odpowiednich do tworzenia pięknego małego jarmarku bożonarodzeniowego: Na rynku stoi kram z piernikami, zabawkami na choinkę i kram z grzanym winem; sprzedawca, którego piec przypomina silnik pociągu; i chór dziecięcy. Święty Mikołaj w towarzystwie sań i oczywiście niezbędne zdobione choinki. Bombki: ukryta radość!  Linia bombek zawierająca... >>>>
Przeczytaj więcej

Kotlety wieprzowe i warzywa na jednej patelni

Ten prosty, jednogarnkowy posiłek jest idealny na pyszną kolację w ciągu tygodnia i nie wymaga sprzątania. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dopraw schab solą i pieprzem. Rozgrzej trochę oleju w brytfannie Le Creuset Signature i dodaj całe ząbki czosnku, które nadadzą olejowi lepszy smak. Zbrązowiej kotlety z każdej strony, a następnie wyjmij z garnka. Marchewki obrać i przekroić na pół, a następnie włożyć do garnka na około 2-3 minuty. Dodaj szalotki i grube plastry cukinii i smaż przez kilka minut. Wrzuć kotlety do brytfanny z groszkiem, masłem i bulionem z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, nałożyć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 ° C. Wciśnij sok z cytryny do naczynia i podawaj udekorowane natką pietruszki.
Przeczytaj więcej

Klopsiki wieprzowe z tagliatelle inspirowane Skandynawią

Ten włoski przepis na szwedzkie klopsiki inspirowany jest klasycznymi smakami Skandynawii. Ręcznie robione klopsiki wieprzowe osadzone w przepysznie lekkim, ale kremowym, białym winie i sosie bulionowym, który jest posypany świeżym koperkiem i natką pietruszki. Podawany na świeżym tagliatelle jest to posiłek dla całej rodziny. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / Znak gazu 6.Rozpuść masło w 24 cm okrągłej brytfannie Signature od Le Creuset >>>>> na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę na patelnię i delikatnie smaż przez 4 - 5 minut, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj zmiażdżony czosnek i mieszane zioła i smaż, ciągle mieszając, przez kolejną 1 minutę. Gdy cebula ładnie zmięknie, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. DO BLOGA >>>>>
Przeczytaj więcej

Włoska Trattoria - Lasagne

Włoska Trattoria - Ten styl lasagne pochodzi z regionu Emilia-Romagna we Włoszech, z którego pochodzą Parmigiano-Reggiano i Ragú ala Bolognese. Składa się z kilku warstw cienkich płatków domowego makaronu przekładanych obfitym mięsem i kremowymi sosami beszamelowymi.
Przeczytaj więcej

Pikantny bulion z chorizo i pomidorami z fasolą cannellini

Pikantny bulion z chorizo i pomidorów z fasolą cannellini
Ten pyszny rosół w stylu hiszpańskim jest idealny na rozgrzewający, pikantny obiad. Maczarki do ciasta francuskiego przypominające okruchy stanowią doskonałą alternatywę dla chleba do serwowania.

Przeczytaj więcej

Zdradzamy nasz przepis na wyjątkowy suflet czekoladowy

Jaki jest idealny suflet czekoladowy? Delikatny, lekki, o konsystencji czekoladowej pianki lub musu. Mokry, ale nie płynny (to nie chocolate lava cake ;-). Podobno łyżeczka włożona w środek powinna powoli opadać... Z najprostszych składników, bez dodatku masła i mąki. Nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy trzymać się ściśle poniższego przepisu. Pięknie rośnie, nawet do 3 cm ponad ramekin. Należy go podawać natychmiast. Jedna reguła: suflet nie może na nas czekać, to my czekamy na suflet! Wcześniej przygotuj wszystkie potrzebne miseczki, ubijaczki, a składniki doprowadź do temperatury pokojowej. Przeczytaj notkę o prawidłowym ubijaniu białek do otrzymania miękkich wierzchołków ('soft peaks'). Zachwyć swoich najbliższych! >>>>>
Przeczytaj więcej

Jesteś zaproszony ... na imprezę z przekąskami!

Tapas zaczynały się od przekąsek na bazie chleba podawanych w barach w Hiszpanii - chleb kładziono na kieliszki wina, aby zaoszczędzić na talerzach. Z biegiem czasu kreatywność wkradła się do naszych domów i teraz tapas są jedną z najbardziej znanych atrakcji kulinarnych Hiszpanii. Od oliwek po marynowane warzywa, kęsy suszonej szynki i ciekawe sery, smażone kalmary, krewetki i pikantne klopsiki, tapas wyrósł na własną kuchnię. Impreza z przekąskami to wspaniały sposób na zachwycanie gości - nie tylko oznacza to, że przygotowujesz się do kreatywnego gotowania, ale możesz zrobić większość przygotowań dzień wcześniej i jest to świetny sposób na kreatywne przyrządzanie potraw - im bardziej kolorowe miski i półmiski, tym weselej! Impreza z przekąskami to prawie wszystko. >>>>>
Przeczytaj więcej

Zajadaj się potrawami z marokańskiego Tagine.

Bajeczny tagine w kształcie stożka nie tylko świetnie wygląda - to naprawdę sprytny, skuteczny sposób na powolne gotowanie nawet twardego mięsa, aż stanie się miękkie w ustach. Mimo że taginy były tradycyjnie glinianymi naczyniami używanymi przez tlące się węgle drzewne, połączenie Le Creuset z żeliwną podstawą i kamionkową pokrywą tworzy idealne środowisko do gotowania - żeliwna podstawa zapewnia równomiernie rozprowadzone ciepło, które jest zatrzymywane przez metal, podczas gdy fajne ściany wysokiej kamionkowej pokrywy pozwalają na dodanie najdrobniejszej ilości płynów do surowych składników; Para wytwarzana podczas gotowania skrapla się przed chłodnymi ścianami kamionkowej pokrywy, aby z powrotem spłynąć po delikatnie gotujących się składnikach, utrzymując je soczyste i wilgotne oraz delikatne nawet najtwardsze kawałki mięsa. >>>>>
Przeczytaj więcej

Jajka a la Cocotte

Smaczny posiłek może być również prosty i niedrogi. Te jajka a la cocotte stanowią doskonałe śniadanie. SKŁADNIKI 8 małych szparagów, 2 łyżeczki roztopionego masła, świeżo zmielony pieprz, Sól, 4 jajka, ½ pęczek rzeżuchy, 4 kromki pełnoziarnistego chleba PRZYGOTOWANIE Oczyść szparagi (małe szparagi nie muszą być obrane). Posmaruj cztery drobne zapiekanki stopionym masłem, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz. Umieść szparagi w drobnym naczyniu bez zapiekanek i włóż po jednym jajku do każdego garnka. Dopraw ponownie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połóż arkusz papieru do pieczenia w głębokim naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić 4 mini zapiekanki (ma to na celu zapobieżenie wznoszeniu się wody), włóż drobne zapiekanki do naczynia i wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać 2/3 w górę po bokach zapiekanek. Umieścić w rozgrzanym piekarniku w 200 ° C / 400 ° F / Gas Mark 6 na 15 minut.
Przeczytaj więcej

Choinka Pavlova

Świąteczny deser, który zrobi show.
Przeczytaj więcej
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1015 - 1745
lub na firmową infolinię
535 565 251
pixel