Kremowa zupa grzybowa
2023-07-02
Ta serdeczna i pyszna zupa z melanżem grzybów jest klasyczną zimną pogodą. Ujmuje czystą esencję grzybów, z ziemistymi smakami wzmocnionymi przez mżawkę truflowego oleju.
Czas przygotowania
15 min
czas gotowania
20 min
SKŁADNIKI
Rozpuść masło w brytfannie okrągłej Le Creuset o średnicy 24 cm na małym ogniu i delikatnie podduś pory i czosnek na miękko.
Z grubsza posiekaj grzyby. Dodaj do porów i gotuj na dużym ogniu przez 3 minuty. Wlej bulion i gotuj przez kolejne 5-10 minut.
Przenieś do blendera i partiami rozcieraj do uzyskania kremowej konsystencji.
Ogrzej delikatnie śmietanę i dodaj do puree zupy grzybowej.
Podawaj z dodatkowymi pieczarkami, które zostały usmażone, na oleju truflowym.
Doskonałe naczynia do padania to miseczki s kolekcji Dune od Villeroy & Boch
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Czas przygotowania
15 min
czas gotowania
20 min
SKŁADNIKI
- 2 łyżki stołowe. masło
- 2 por, umyte i posiekane
- 4 ząbki czosnku, posiekane
- 400 g mieszanych grzybów, zarezerwowanie kilku
- 2 szklanki drobiowego kurczaka
- 1 szklanka śmietany
- Sól i świeżo zmielony biały pieprz
- Truflowy olej do mżawki (opcjonalnie)
- Czarno-białe nasiona sezamu, posypane (opcjonalnie)
Rozpuść masło w brytfannie okrągłej Le Creuset o średnicy 24 cm na małym ogniu i delikatnie podduś pory i czosnek na miękko.
Z grubsza posiekaj grzyby. Dodaj do porów i gotuj na dużym ogniu przez 3 minuty. Wlej bulion i gotuj przez kolejne 5-10 minut.
Przenieś do blendera i partiami rozcieraj do uzyskania kremowej konsystencji.
Ogrzej delikatnie śmietanę i dodaj do puree zupy grzybowej.
Podawaj z dodatkowymi pieczarkami, które zostały usmażone, na oleju truflowym.
Doskonałe naczynia do padania to miseczki s kolekcji Dune od Villeroy & Boch
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Pokaż więcej wpisów z
Lipiec 2023