Biszkopt warstwowy z truskawkami i lukrowaną bezą
2022-05-23
Ten przepyszny tort zawiera pyszną warstwę po warstwie lodów truskawkowych z wilgotnym biszkoptem. Włoska beza jest obłożona warstwami i lekko opiekana, aby uzyskać piękny efekt dekoracyjny.
Kolekcję Le Creuset w kolorze Muszelkowego Różu znajdziesz tutaj >>>>
SKŁADNIKI
Na biszkopt:
250g miękkiego masła
250 g drobnego cukru
4 jajka z wolnego wybiegu
250g mąki
Do napełniania:
2L mrożonego jogurtu z mieszanymi czerwonymi jagodami
125g truskawek, grubo posiekanych
Włoskia beza:
330 g drobnego cukru
½ szklanki wody
½ łyżeczki kremu z kamienia nazębnego
4 białka z wolnego wybiegu
PRZEPIS
Aby zrobić biszkopty:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i posmaruj masłem 3 x 20 cm foremki do ciasta. Masło, cukier i śmietanę wytrzeć do uzyskania bladości i puszystości. Stopniowo ubijaj jajka, aż będą dobrze połączone. Przesiej mąkę i złóż, aby połączyć. Wlać mieszaninę do foremek i piec przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Aby wykonać wypełnienie:
Opróżnij mrożony jogurt do głębokiej blachy do pieczenia. Złożyć pokrojone truskawki i zamrozić do ustawienia. Po ustawieniu, używając podstawy blaszanej, pokrój dwie tarcze wokół gładkiego 18 cm koła ostrym nożem. Włóż dyski z powrotem do zamrażarki, aż będą gotowe do złożenia.
Aby zrobić włoską bezę:
Umieść cukier, wodę i śmietanę na patelni na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez około 8 minut. Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Dodawaj syrop cukrowy, wciąż gorący, w stałym strumieniu, ciągle mieszając, aż beza będzie twarda.
Złóż ciasto, kładąc jeden z biszkoptów na podstawce, a następnie krążek z lodami i kontynuuj. Przyłóż włoską bezę do ciasta i użyj palnika do zrumienienia brzegów bezy. Natychmiast podawaj.
Kolekcję Le Creuset w kolorze Muszelkowego Różu znajdziesz tutaj >>>>
SKŁADNIKI
Na biszkopt:
250g miękkiego masła
250 g drobnego cukru
4 jajka z wolnego wybiegu
250g mąki
Do napełniania:
2L mrożonego jogurtu z mieszanymi czerwonymi jagodami
125g truskawek, grubo posiekanych
Włoskia beza:
330 g drobnego cukru
½ szklanki wody
½ łyżeczki kremu z kamienia nazębnego
4 białka z wolnego wybiegu
PRZEPIS
Aby zrobić biszkopty:
Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i posmaruj masłem 3 x 20 cm foremki do ciasta. Masło, cukier i śmietanę wytrzeć do uzyskania bladości i puszystości. Stopniowo ubijaj jajka, aż będą dobrze połączone. Przesiej mąkę i złóż, aby połączyć. Wlać mieszaninę do foremek i piec przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Aby wykonać wypełnienie:
Opróżnij mrożony jogurt do głębokiej blachy do pieczenia. Złożyć pokrojone truskawki i zamrozić do ustawienia. Po ustawieniu, używając podstawy blaszanej, pokrój dwie tarcze wokół gładkiego 18 cm koła ostrym nożem. Włóż dyski z powrotem do zamrażarki, aż będą gotowe do złożenia.
Aby zrobić włoską bezę:
Umieść cukier, wodę i śmietanę na patelni na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez około 8 minut. Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Dodawaj syrop cukrowy, wciąż gorący, w stałym strumieniu, ciągle mieszając, aż beza będzie twarda.
Złóż ciasto, kładąc jeden z biszkoptów na podstawce, a następnie krążek z lodami i kontynuuj. Przyłóż włoską bezę do ciasta i użyj palnika do zrumienienia brzegów bezy. Natychmiast podawaj.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Pokaż więcej wpisów z
Maj 2022