Pasta truflowa z grzybami
2022-07-03
Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny. Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację.
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
20 min
Naczynia do przygotowania potrawy:
PRZYGOTOWANIE
Podgrzej oliwę z oliwek na patelni Le Creuset. Dodaj grzyby i gotuj, aż zaczną brązowieć.
Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 30 sekund, a następnie wlej śmietanę, sok z cytryny i truflowy olej. Dopraw do smaku.
Dodaj ugotowany makaron, pietruszkę, parmezan i wodę z makaronu. Gotuj na małym ogniu, aż sos pokryje makaron.
Podawać w miseczkach z dodatkiem parmezanu.
Przepis i zdjęcia dzięki uprzejmości Alidy Ryder.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Czas przygotowania
5 min
Czas gotowania
20 min
Naczynia do przygotowania potrawy:
- patelnia żeliwna Le Creuset z Salonu Porcelany >>>>>
- talerze obiadowe Le Creuset >>>>>
- zestaw do oliwy Le Creuset >>>>>
- 1 łyżka. Oliwa z oliwek
- 250 g mieszanych grzybów
- 1-2 ząbki czosnku, pokruszone
- 150 ml śmietany
- 1-2 łyżki stołowe. świeży sok z cytryny
- ½-1 łyżeczka truflowego oleju
- Sól i pieprz do smaku
- 250 g gotowanego fettuccine, gotowane (½ szklanki wody do gotowania)
- Garść świeżej pietruszki posiekanej
- Garść tartego parmezanu
PRZYGOTOWANIE
Podgrzej oliwę z oliwek na patelni Le Creuset. Dodaj grzyby i gotuj, aż zaczną brązowieć.
Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 30 sekund, a następnie wlej śmietanę, sok z cytryny i truflowy olej. Dopraw do smaku.
Dodaj ugotowany makaron, pietruszkę, parmezan i wodę z makaronu. Gotuj na małym ogniu, aż sos pokryje makaron.
Podawać w miseczkach z dodatkiem parmezanu.
Przepis i zdjęcia dzięki uprzejmości Alidy Ryder.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
Pokaż więcej wpisów z
Lipiec 2022