Smażone w woku krewetki tygrysie z makaronem kiełkami, imbirem i wiosenną kapustą
SKŁADNIKI
400g makaronu jajecznego
400g wiosennych warzyw
50g imbiru
24 krewetki tygrysie
2 ząbki czosnku
2 cebule
2 łyżki oleju słonecznikowego
100g kiełków fasoli
Sól i świeżo zmielony pieprz
PRZEPIS
Przełóż makaron do dużej miski i zalej wrzątkiem. Makaron namoczyć przez 20 minut, następnie odsączyć na sicie i włożyć do rozgrzanej miski. Możesz również ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Pokrój wiosenne warzywa na małe kawałki o wymiarach około 3x3 cm i pokrój imbir w paski. Obierz krewetki (muszlę i ogon). Drobno posiekaj czosnek i cebulę.
W woku lub na patelni rozgrzać olej, dodać czosnek i cebulę i smażyć, aż lekko się zrumienią. Dodaj imbir, krewetki i kapustę i smaż w wysokiej temperaturze przez 3-4 minuty, dodając kiełki na ostatnią minutę. Dodaj krewetki, warzywa i zioła do gorącego makaronu, aż będą dobrze wymieszane. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Podawaj w małych miseczkach z pałeczkami.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.