Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny.Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację.
Czas przygotowania 5 min
Czas gotowania 20 min
Naczynia do przygotowania potrawy:
patelnia żeliwna Le Creuset z Salonu Porcelany >>>>>
250 g gotowanego fettuccine, gotowane (½ szklanki wody do gotowania)
Garść świeżej pietruszki posiekanej
Garść tartego parmezanu
PRZYGOTOWANIE Podgrzej oliwę z oliwek na patelni Le Creuset. Dodaj grzyby i gotuj, aż zaczną brązowieć. Dodaj czosnek i gotuj przez kolejne 30 sekund, a następnie wlej śmietanę, sok z cytryny i truflowy olej. Dopraw do smaku. Dodaj ugotowany makaron, pietruszkę, parmezan i wodę z makaronu. Gotuj na małym ogniu, aż sos pokryje makaron. Podawać w miseczkach z dodatkiem parmezanu.
Przepis i zdjęcia dzięki uprzejmości Alidy Ryder.
Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy. >>>>> Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1015 - 1745 lub na firmową infolinię 535 565 251
Dbamy o Twoją prywatność
Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.