AMAZONIA-40%>>> CELLINI-60%>>> SZTUĆCE-56%>>> Twój dodatkowy rabat>>> Ostateczna cena w koszyku  ZŁOTY STRZAŁ>>> ×
KUPUJ KORZYSTAJĄC Z ZESTAWÓW KOLEKCJI !!! W ZESTAWIE ZAWSZE NAJTANIEJ !!! ZAZNACZ LUB ODZNACZ ASORTYMENT, WPISZ ILOŚCI, SYSTEM NALICZY RABATY

Pikantny bulion z chorizo i pomidorami z fasolą cannellini

2020-07-31

Ten pyszny rosół w stylu hiszpańskim jest idealny na rozgrzewający, pikantny obiad. "Maczarki" z ciasta francuskiego przypominające okruchy stanowią doskonałą alternatywę dla chleba do serwowania.



SKŁADNIKI
4 długie łodygi selera, pokrojone w plasterki
1 czerwona cebula, obrana i pokrojona w plasterki
6 ząbków czosnku, pokrojonych w plasterki
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
600g pomidorów winnych
1 kiełbasa chorizo ​​pokrojona w plasterki
2 łyżeczki wędzonej papryki
2 x całe pomidory koktajlowe z puszki
1 posiekane świeże czerwone chili
1 - 2 litry bulionu drobiowego
3 x puszki fasoli cannellini, odsączone i opłukane
Świeża bazylia do podania
Sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
Szczypce do ciasta francuskiego:

400g mrożonego ciasta francuskiego, rozmrożonego
1 jajko z wolnego wybiegu, ubite
Mak lub czarny sezam do posypania
Sól morska

PRZEPIS
Zupa: Smażyć seler, czerwoną cebulę i czosnek na oliwie w 24 cm okrągłej brytfannie Le Creuset przez 5 minut. Dodać pomidory winne, pokrojone w plasterki chorizo, paprykę i smażyć przez kolejne 3-5 minut. Usuń około połowy pomidorów i chorizo ​​i odstaw na bok. Dodaj pomidorki koktajlowe z puszki, chilli i 1,5 litra bulionu. Dusić przez 25 minut i doprawić do smaku.

W przypadku dipów rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Ciasto francuskie rozwałkować i pokroić w nierówne plasterki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować ubitym jajkiem i posypać makiem lub czarnym sezamem i doprawić solą morską. Piecz przez 20 minut, aż się zarumienią.

Podawanie: wrzuć fasolę cannellini razem z zarezerwowanym chorizo ​​i pomidorami w blistrach. Podziel na miski. Ciepły bulion zalać chochlą i podawać ze świeżymi liśćmi bazylii i dipami do ciasta francuskiego z pestkami.

UWAGA KUCHARSKA
Spróbuj też rozerwać dobrą mozzarellę i dodać trochę oliwek. Spraw, aby zupa szła dalej, dodając ryż do makaronu...



Salon-Porcelany.pl™ jest salonem firmowym proponującym ofertę Villeroy & Boch on-line oraz w Salonach stacjonarnych. Zapraszamy do odwiedzenia naszych sklepów w których nasi pracownicy, zarażeni pasją pomogą Wam w wyborze, ale również opowiedzą o szczegółach wytwarzania produktów. Dowiecie się również wielu ciekawostek... Dajcie wciągnąć się w pasjonujące rozmowy o rzeczach pięknych ich historii i pochodzeniu. Wkroczcie w pasjonującą i przyjemną atmosferę zakupów. Zapraszamy.  >>>>>
Jeżeli podoba Ci się nasz wpis na blogu zapisz się do naszego newslettera tutaj >>>>>, a my wyślemy Ci więcej informacji o produktach i pojawiających się w sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl promocjach.

Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2020
w sprawie zamówień zapraszamy na czat on-line 1030 - 1800
poza godzinami zostaw wiadomość  - odpiszemy
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel