Tylko teraz ! z kodem XM5 dodatkowe 5% rabat przy zakupie za minimum 400 zł oraz opieka od stłuczeń za 1 zł na cały asortyment Villeroy & Boch . Użyj kodu w koszyku.
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Blog

Cztery pory roku stanowią naturalne tło dla wzorów jedzenia. Gotowanie sezonowe oznacza włączenie do diety produktów, które są uprawiane o tej samej porze roku, w której jesz - naturalnie dojrzewają w warunkach pogodowych, w których są najbardziej odpowiednie. Na przykład oznacza to cieszenie się słodkimi czerwonymi wiśniami latem i obfitym orzechowym kabaczkiem zimą. Pozwala to nie tylko cieszyć się potrawami o najwyższym smaku, ale także zwiększa zrównoważony rozwój i korzystnie wpływa na budżet. Zalety jedzenia tego, co jest w sezonie. Produkty sezonowe są świeższe i lepiej smakują, ponieważ zostały naturalnie dojrzałe i zebrane we właściwym czasie. Unikanie długich okresów chłodzenia lub sztucznego dojrzewania w gorących domach skutkuje większym smakiem i odżywianiem. BLOG >>>>>
Czytaj więcej
Popularny przepis w kuchni Bliskiego Wschodu i Indii, z jogurtem i świeżym dipem ziołowym i sałatkami warzywnymi. Ten przepis wystarczy, aby wypełnić 4 kieszenie pitta. Składniki do kebabów włóż do miseczki i dobrze wymieszaj dłońmi. Podziel na 8 równych kawałków i nałóż na metalowe szpikulce 20 cm.W przypadku szaszłyków warzywnych polej oliwą z oliwek i trochę przypraw i dobrze wymieszaj. Przełóż warzywa na przemian na kolejne osiem szpikulców 20 cm.
Sałatkę po prostu wymieszaj składniki w misce i dopraw do smaku. Podgrzej grill przez kilka minut, aż będzie gorący. Po rozgrzaniu lekko nasmaruj go pędzlem do pieczenia. Ułóż 4 kurczaki i 4 szaszłyki warzywne, obracając je co 2-3 minuty, aż ugotują się i ładnie przyrumienią. Utrzymuj ciepło patelni podczas powtarzania grillowania. >>>>>
Czytaj więcej
Tryliony gwiazd wytwarzają jasne plamy, typowe konstelacje oraz ciągle zmieniające się gradienty kolorów i odcienie na ciemnym nocnym niebie. Symbole księżyca, gwiazd i astrologii zabierają nas w odległe galaktyki i są obecnie modne. Można je znaleźć w świecie mody, biżuterii i wyposażenia wnętrz, a nawet na nagradzane restauracje wpłynął ten mistyczny świat. Kolekcja prezentów NewWave Stars łączy ciała niebieskie w kształcie odpowiadających im konstelacji na porcelanie. Wystrój wysokiej jakości kubka NewWave łączy ciemnoniebieskie tło na czystej białej porcelanie z subtelnymi, błyszczącymi złotymi znakami zodiaku. Błyszczące złoto metaliczne wykończenie poprawia wygląd znaków zodiaku, podkreślając jednocześnie urok dekoru. NewWave Stars łączy astronomiczne i astrologiczne badania nocnego nieba z wyraźnie stylowym wystrojem >>>>>
Czytaj więcej
Świeża kombinacja sezonowych wiosennych warzyw gotowanych na parze z ziemniakami i kukurydzą w śmietanie, zakończona łyżką crème fraiche i pietruszki. W brytfannie Le Creuset roztop pół masła na średnim ogniu i dodaj ziemniaki, pory i koper włoski, smaż przez 4–5 minut. Wyjmij łyżką cedzakową na talerz. Rozpuść resztę masła w brytfannie, zamieszaj z mąką i gotuj delikatnie przez 1 minutę. Zdejmij garnek z ognia i stopniowo mieszaj gorący wywar warzywny. Umieścić z powrotem na ogniu i doprowadzić do wrzenia, cały czas mieszając. Wrzuć ziemniaki, pory i koper włoski. Dodaj liście laurowe i płatki chili i gotuj na wolnym ogniu przez 6-7 minut, aż ziemniaki zaczną mięknąć. Dodaj szparagi, groszek i śmietanę, zagotuj i gotuj przez 5–6 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Usuń liście laurowe... BLOG>>>>>
Czytaj więcej
Wszystko zaczęło się od wielkiej miłości. Miłość do wykwintnej porcelany, artystycznego designu i wyrafinowanego stylu życia. W 1836 r. Nicolas Villeroy i Jean-François Boch podpisali umowę zobowiązującą do współpracy nad produkcją najwyższej jakości porcelany na świecie: porcelany Premium Bone. Ich podpisy przypieczętowały wspólną pasję. A związek wyszedł poza relacje biznesowe. Wkrótce potem Oktavie Villeroy i Eugen Boch zakochali się i ożenili - łącząc rodziny i zapowiadając początek niesamowitej historii sukcesu. Ta miłość do wykwintnych zastaw stołowych wpisuje się w markę Villeroy & Boch, którą można dziś znaleźć w najlepszych na świecie hotelach pierwszej klasy i wielokrotnie nagradzanych restauracjach. Wiodące międzynarodowe zakłady wykorzystują eleganckie naczynia i ręcznie dmuchane szkło. Jako namiętny hołd dla historii firmy Villeroy & Boch, firma stworzyła Villeroy & Boch Signature, unikalną kompozycję wybranych kolekcji premium, zawierającą wszystkie charakterystyczne cechy... >>>>>
Czytaj więcej
Innowacyjna koncepcja zastawy stołowej, kamień milowy w historii projektowania i część DNA Villeroy & Boch. Od czasu premiery w 1971 roku „Globe” projektantki Helen von Boch była imponującą i rewolucyjną koncepcją, zaskakującą konstrukcją, która wyprzedzała swoje czasy. Prawie 50 lat później Villeroy & Boch prezentuje nową interpretację tego innowacyjnego pomysłu w „La Boule”, nowoczesnej wersji ekskluzywnej porcelanowej kuli ziemskiej. Dostępny w czterech kultowych wzorach, La Boule tworzy różnorodne efekty i spodoba się wymagającym miłośnikom designu, dbającym o wyjątkowe dzieła. Obiekt designerski i serwis stołowy, który można ustawiać jeden na drugim, La Boule zachwyca idealną symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwiema miskami porcelanowymi >>>>
Czytaj więcej
Święta Wielkanocne wymagają wyjątkowej oprawy. Korzystając z produktów z kolekcji wielkanocnej z Villeroy & Boch możesz przygotować samodzielnie urocze wiosenno - wielkanocne stroiki. Chcąc Was zainspirować - Salon-Porcelany.pl™‎ przedstawia jedną z propozycji wiosennych stroików do którego przygotowania potrzebne będą: wazon / lampion z kolekcji Helium Villeroy&Boch  porcelanowe zawieszki z kolekcji wielkanocnej Spring Eggs Villeroy&Boch  porcelanowe kwiaty z kolekcji Mini Flower Bells Villeroy&Boch  oraz trawa, wiosenne gałązki i mini klamerki. Przygotowanie stroików jest doskonałym sposobem na rodzinne przygotowania do świąt w których z wielką chęcią będą uczestniczyły dzieci. przygotuj wszystkie niezbędne elementy do skomponowania własnych, wiosennych stroików. Pamiętaj, ze ich elementy możesz dowolnie wybierać. Trawę możesz zastąpić mchem...
Czytaj więcej
Vintage czy współczesny? Wygląd nowej serii zastawy stołowej Old Luxembourg Brindille akcentuje i prezentuje pierwszą kolekcję w historii Villeroy & Boch, Alt Luxemburg, z piękną, niebieską gałęzią kwiatową w nowym stylu. Tradycyjna forma i dekoracja zostały niedawno zinterpretowane i dostosowane do współczesnego wzornictwa. Projekt Old Luxembourg Brindille przyciąga wzrok swoim kolorem. Głęboki błękit kobaltowy jest po prostu historycznym kolorem dekoracji porcelany, już stosowanym dla chińskich waz od 1 st tysiąclecia i słynnego fajansu Delft. Korzenie motywu kwiatowego sięgają XVIII wieku: począwszy od roku 1768 bracia Boch użyli Brindille jako ręcznie malowany wzór na delikatnych kamionkowych naczyniach w swojej fabryce w Septfontains, w Luksemburgu. I właśnie dlatego dzisiaj winorośl jest używana na nowoczesnej, prostej, okrągłej formie  >>>>>
Czytaj więcej
Początki Villeroy & Boch sięgają 1748 roku, kiedy latem François Boch rozpoczął produkcję naczyń ceramicznych w miejscowości Audun-le-Tiche w Lotaryngii,. Do tego czasu prawie wszystkie porcelany w Europie pochodziły z Dalekiego Wschodu, a na zakup mogli sobie pozwolić tylko bogaci. Wyroby kosztują znacznie mniej niż produkowane w Chinach i Japonii, ale także są wysokiej jakości. Reputacja szybko rozprzestrzeniła się po okolicznych regionach. Sukces sprawa, że oprócz swoich trzech synów, zatrudniia sześciu innych mieszkańców. Być może z wdzięczności, wieś wybrała go burmistrzem. W 1766 Boch otrzymał licencję od austriackiej cesarzowej Marii Teresy, aby zbudować nową fabrykę w Septfontaines w Luksemburgu, nazwaną "Imperial and Royal Manufactory " i opatrzona cesarskim herbem. Boch pracował nad poprawą jakości ceramiki i wprowadzał różne innowacyjne rozwiązania.... >>>>
Czytaj więcej
Legendarny Venice Simplon-Orient-Express jest bez wątpienia jednym z najbardziej znanych na świecie pociągów. To pociąg, który nigdy nie zawodzi, aby wyczarować sugestywne uczucia podniecenia, romansu i intrygi. Zabytkowe wagony umożliwiają swoim gościom cofnięcie się w czasie, aby odnaleźć się w epoce romantyzmu i elegancji. Część z tych wyjątkowych doświadczeń, gwarantują wysokiej jakości stołowe nakrycia na pokładzie wagonów restauracyjnych, które zostały całkowicie wypełnione przez Villeroy&Boch. W efekcie, gościom na pokładzie Venice Simplon-Orient-Express towarzyszą wyłącznie serie stołowe zaprojektowane przez Villeroy & Boch: "L'Oriental", "Etoile du Nord" i "Côte d’Azur", wykonane z najwyższej jakości porcelany kostnej - dekory wykonane na zamówienie dla trzech wagonów restauracyjnych. W "L'Oriental" to orientalny motyw: majestatyczne ptaki wodne wsród... >>>>
Czytaj więcej
  • 1
  • 2
  • Następna strona
Zaufane Opinie IdoSell
4.82 / 5.00 5353 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-11-03
Wszystko OK.
2024-11-03
5
pixel