Tylko teraz z kodem VB3 dodatkowe 3% rabatu na wszystkie produkty Villeroy & Boch, przy zakupie od 300 zł. Użyj kodu w koszyku.
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Blog

Quesadilla to meksykański odpowiednik opiekanej kanapki. Wykonany z klasycznych meksykańskich składników, z których wiele można znaleźć w postaci gotowej w supermarkecie. Tortille z miękkiej kukurydzy lub mąki są smarowane fasolą i zwierane tartą mozzarellą, świeżymi plasterkami awokado, pikantną salsą pomidorową, kwaśną śmietaną i liśćmi kolendry, a następnie obrócone na pół, aby zamknąć opieczenie i opiekane na grillu Signature Square Skillet Grill. Ten smaczny tosty stanowi idealną letnią przekąskę. Umieść grill Signature Square Skillet Grill z Le Creuset na małym lub średnim ogniu na płycie i pozwól mu się nagrzewać przez kilka minut. Sprawdź temperaturę, zrzucając kilka kropli zimnej wody na gorącą powierzchnię. Jeśli skwierczy, a woda odparowuje prawie natychmiast, jest gorąca i gotowa do użycia. BLOG >>>>>
Czytaj więcej
Specjalne artystyczne wydanie "No Prostitution here" według Philippe Shangti i Villeroy & Boch w modnej restauracji L'Opera. Urodzony w 1983 roku w Tuluzie, artysta i fotograf Philippe Shangti to wielki, młody talent francuskiej sceny artystycznej. Mieszka w eleganckiej miejscowości Saint-Tropez, gdzie przepych i rozpusta są widoczne w nadmiarze nocnego życia. Po raz pierwszy Shangti zadebiutował w świecie sztuki w 2008 roku cyklem zdjęć "No Cocaine here", w którym zawarł sardoniczny styl pomieszania fantazji z rzeczywistości.
Tym razem ukrył prawdę w obrazach uchwyconych w swojej nowej drodze fotograficznej "No Prostitution here". Ekscytujący związek między słowem a obrazem jest tworzony przez ambiwalentny i ostentacyjny charakter prac fotograficznych. Seks i prowokacja pomiędzy moralnością i motywami tabu. I to jest dokładnie tam, gdzie... >>>>
Czytaj więcej
Szybka i łatwa mieszanka chleba w stylu irlandzkim, doprawiona serem Cheddar, szczypiorkiem i owsem, ukształtowana i zapiekana w pojedyncze bułki, do podania i podziału na stole. Rozgrzej piekarnik do 230 ° C / wentylator 210 ° C / 450 ° F / gaz 8. Posmaruj podstawę i boki formy odrobiną oliwy z oliwek. Wymieszaj mąkę, owies, sól i sodę w dużej misce. Dodaj 50 g startego sera cheddar i szczypiorku. Zrób studzienkę na środku mąki, dodaj wszystko oprócz 1 łyżki maślanki i mieszaj razem, aż połączy się w miękkie, lekko lepkie ciasto. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj bardzo lekko i bardzo krótko, aż połączy się w kulkę. Podziel ciasto na 12 równych kawałków (po około 100 g każdy). Delikatnie uformuj każdy kawałek w kulkę, a następnie wytnij głęboki krzyż w górnej części każdego, około połowy ciasta blog>>>>
Czytaj więcej
Kawa jest i pozostaje głównym modnym napojem: w nowoczesnych, w stylowych lub w tradycyjnych kawiarniach. Mając oko na smakoszy kawy, Villeroy & Boch opracował kolekcję Coffee Passion, która wspiera charakter kawy i całkowicie ujawnia jej pełny aromat - dla pełnego zadowolenia z kawiarni. Białe kubki z Porcelany Premium mają okrągłodenne dno i bardzo dużą odległość między dnem a obręczą, dzięki czemu może tworzyć się doskonała crema. Są też podwójne, ceramiczne filiżanki, których dolny kształt zachęca także do powstawania cremy. Są termoizolowane, układane w stos i pasują wygodnie do dłoni. Dwudenne szkło w które wkraczają w pełni dojrzałe warstwy kawy i mleka, zostało opracowane specjalnie dla miłośników latte macchiato. Miłośnicy świeżo parzonej kawy filtracyjnej otrzymują także swoje aromaty z Coffee Passion. Filtr ceramiczny dwubiegunowy na dwie filiżanki ma specjalny sposób na ujawnienie delikatnego aromatu z zakrzywionym przepływem wody i okrągłym wypływem.>>>>>
Czytaj więcej
Zimowy kolaż Villeroy & Boch cieszy powtarzającymi się rozszerzeniami i wielkim sukcesem od wielu lat. W 2016 roku w kolekcji Winter Collage tematem jest nostalgiczny Jarmark Bożonarodzeniowy. Nowy wygląd został więc opracowany dla wybranych artykułów i dekorów z kolekcji: od atmosferycznego oświetlenia porcelanowych przedmiotów dekoracyjnych, tradycyjne ozdoby choinkowe do świątecznej zastawy stołowej. Nostalgiczny Christmas Market: Powrót do przeszłości. Kompletnie nowa linia Nostalgic Christmas Market zapewnia obiekty i sceny figurek odpowiednich do tworzenia pięknego małego jarmarku bożonarodzeniowego: Na rynku stoi kram z piernikami, zabawkami na choinkę i kram z grzanym winem; sprzedawca, którego piec przypomina silnik pociągu; i chór dziecięcy. Święty Mikołaj w towarzystwie sań i oczywiście niezbędne zdobione choinki. Bombki: ukryta radość!  Linia bombek zawierająca... >>>>
Czytaj więcej
Ten prosty, jednogarnkowy posiłek jest idealny na pyszną kolację w ciągu tygodnia i nie wymaga sprzątania. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dopraw schab solą i pieprzem. Rozgrzej trochę oleju w brytfannie Le Creuset Signature i dodaj całe ząbki czosnku, które nadadzą olejowi lepszy smak. Zbrązowiej kotlety z każdej strony, a następnie wyjmij z garnka. Marchewki obrać i przekroić na pół, a następnie włożyć do garnka na około 2-3 minuty. Dodaj szalotki i grube plastry cukinii i smaż przez kilka minut. Wrzuć kotlety do brytfanny z groszkiem, masłem i bulionem z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, nałożyć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 ° C. Wciśnij sok z cytryny do naczynia i podawaj udekorowane natką pietruszki.
Czytaj więcej
Ten włoski przepis na szwedzkie klopsiki inspirowany jest klasycznymi smakami Skandynawii. Ręcznie robione klopsiki wieprzowe osadzone w przepysznie lekkim, ale kremowym, białym winie i sosie bulionowym, który jest posypany świeżym koperkiem i natką pietruszki. Podawany na świeżym tagliatelle jest to posiłek dla całej rodziny. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / Znak gazu 6.Rozpuść masło w 24 cm okrągłej brytfannie Signature od Le Creuset >>>>> na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę na patelnię i delikatnie smaż przez 4 - 5 minut, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj zmiażdżony czosnek i mieszane zioła i smaż, ciągle mieszając, przez kolejną 1 minutę. Gdy cebula ładnie zmięknie, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. DO BLOGA >>>>>
Czytaj więcej
Włoska Trattoria - Ten styl lasagne pochodzi z regionu Emilia-Romagna we Włoszech, z którego pochodzą Parmigiano-Reggiano i Ragú ala Bolognese. Składa się z kilku warstw cienkich płatków domowego makaronu przekładanych obfitym mięsem i kremowymi sosami beszamelowymi.
Czytaj więcej
Jaki jest idealny suflet czekoladowy? Delikatny, lekki, o konsystencji czekoladowej pianki lub musu. Mokry, ale nie płynny (to nie chocolate lava cake ;-). Podobno łyżeczka włożona w środek powinna powoli opadać... Z najprostszych składników, bez dodatku masła i mąki. Nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy trzymać się ściśle poniższego przepisu. Pięknie rośnie, nawet do 3 cm ponad ramekin. Należy go podawać natychmiast. Jedna reguła: suflet nie może na nas czekać, to my czekamy na suflet! Wcześniej przygotuj wszystkie potrzebne miseczki, ubijaczki, a składniki doprowadź do temperatury pokojowej. Przeczytaj notkę o prawidłowym ubijaniu białek do otrzymania miękkich wierzchołków ('soft peaks'). Zachwyć swoich najbliższych! >>>>>
Czytaj więcej
Tapas zaczynały się od przekąsek na bazie chleba podawanych w barach w Hiszpanii - chleb kładziono na kieliszki wina, aby zaoszczędzić na talerzach. Z biegiem czasu kreatywność wkradła się do naszych domów i teraz tapas są jedną z najbardziej znanych atrakcji kulinarnych Hiszpanii. Od oliwek po marynowane warzywa, kęsy suszonej szynki i ciekawe sery, smażone kalmary, krewetki i pikantne klopsiki, tapas wyrósł na własną kuchnię. Impreza z przekąskami to wspaniały sposób na zachwycanie gości - nie tylko oznacza to, że przygotowujesz się do kreatywnego gotowania, ale możesz zrobić większość przygotowań dzień wcześniej i jest to świetny sposób na kreatywne przyrządzanie potraw - im bardziej kolorowe miski i półmiski, tym weselej! Impreza z przekąskami to prawie wszystko. >>>>>
Czytaj więcej
Bajeczny tagine w kształcie stożka nie tylko świetnie wygląda - to naprawdę sprytny, skuteczny sposób na powolne gotowanie nawet twardego mięsa, aż stanie się miękkie w ustach. Mimo że taginy były tradycyjnie glinianymi naczyniami używanymi przez tlące się węgle drzewne, połączenie Le Creuset z żeliwną podstawą i kamionkową pokrywą tworzy idealne środowisko do gotowania - żeliwna podstawa zapewnia równomiernie rozprowadzone ciepło, które jest zatrzymywane przez metal, podczas gdy fajne ściany wysokiej kamionkowej pokrywy pozwalają na dodanie najdrobniejszej ilości płynów do surowych składników; Para wytwarzana podczas gotowania skrapla się przed chłodnymi ścianami kamionkowej pokrywy, aby z powrotem spłynąć po delikatnie gotujących się składnikach, utrzymując je soczyste i wilgotne oraz delikatne nawet najtwardsze kawałki mięsa. >>>>>
Czytaj więcej
Smaczny posiłek może być również prosty i niedrogi. Te jajka a la cocotte stanowią doskonałe śniadanie. SKŁADNIKI 8 małych szparagów, 2 łyżeczki roztopionego masła, świeżo zmielony pieprz, Sól, 4 jajka, ½ pęczek rzeżuchy, 4 kromki pełnoziarnistego chleba PRZYGOTOWANIE Oczyść szparagi (małe szparagi nie muszą być obrane). Posmaruj cztery drobne zapiekanki stopionym masłem, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz. Umieść szparagi w drobnym naczyniu bez zapiekanek i włóż po jednym jajku do każdego garnka. Dopraw ponownie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połóż arkusz papieru do pieczenia w głębokim naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić 4 mini zapiekanki (ma to na celu zapobieżenie wznoszeniu się wody), włóż drobne zapiekanki do naczynia i wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać 2/3 w górę po bokach zapiekanek. Umieścić w rozgrzanym piekarniku w 200 ° C / 400 ° F / Gas Mark 6 na 15 minut.
Czytaj więcej

Talerze i miski z koncepcji Villeroy & Boch Pasta Passion są idealnym wyborem dla każdego, kto chce podawać i cieszyć się makaronem w prosty, ale stylowy sposób - i nie tylko w Światowym Dniu Makaronu. Talerz spaghetti ma wgłębienie przeznaczone do skręcania długiego makaronu i uzupełniane jest odpowiednimi sztućcami. Duża płyta do makaronu L ułatwia nakładanie dużej ilości krótkiego makaronu, podczas gdy płyta do makaronu M jest przeznaczona do małych porcji - idealna, jeśli nie jesteś głodny i praktyczny, ponieważ może również pełnić funkcję pokrywy do miski. Miłośnicy lasagne docenią duże danie, które można wykorzystać do zrobienia lasagne dla całej rodziny, a także mniejsze danie na pojedynczą porcję. Obie formy są wyposażone w ceramiczną pokrywkę, którą można również wykorzystać jako trójnóg >>>>

Czytaj więcej
Żegnajcie kolory, witajcie monochromatyczne! Masz dość kolorowych kombinacji kolorów? Teraz możesz nadać swojemu domowi wygląd „ton w ton”. W zależności od palety kolorów ten nowy trend to prawdziwy „kameleon” - może być subtelny lub dramatyczny, purystyczny lub zabawny. Monochromatyczny najlepiej sprawdza się w przypadku ciemniejszych odcieni, takich jak czerń, antracyt i bakłażan.
Czytaj więcej
Dekantowanie to świetny sposób na wzmocnienie smaku i aromatu wina - a nawet nie musisz być miłośnikiem wina, aby to osiągnąć! Pokażemy Ci, jak najlepiej wykorzystać swój następny wieczór przy użyciu tej sprytnej techniki. Co to jest dekantacja? W skrócie, dekantacja to proces nalewania wina z jednego naczynia (zazwyczaj butelki) do innego naczynia (karafki) przed podaniem. To świetny sposób na dodanie teatralnego przedstawienia na swój wieczór, ale służy również dwóm ważnym celom. Dekantowanie pozwala oddzielić wino (szczególnie starsze czerwienie, takie jak starzejące się Bordeaux lub Porto) od osadu, który naturalnie wytwarza się w czasie leżakowania w butelce. Osad nadaje mu gorzki, cierpki smak i nie wygląda dobrze w kieliszku, więc dekantacja gwarantuje, że pozostanie w butelce. >>>>>
Czytaj więcej
Designerski przedmiot i zestaw do układania w stosy w jednym, La Boule zachwyca doskonałą symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwoma wysokiej jakości porcelanowymi misami, płaskimi misami, uniwersalnymi talerzami i półmiskiem do serwowania. Zmontowana kula to ekskluzywny przedmiot designerski, który będzie prawdziwym akcentem na stole lub jako element dekoracyjny w pokoju - idealny do małych mieszkań lub jako wyrazisty element w dużym pokoju.
Czytaj więcej
Dietetycy przyjmują maksymę częściej niż kiedykolwiek wcześniej "jesteś tym, co jesz". Jest rzeczą oczywistą, że zdrowa żywność jest dobra dla twojego ciała, ale istnieje solidna nauka, która pokazuje, że nasze ulubione dobre jedzenie również zawiera związki, które poprawiają nastrój. Dowiedz się, dlaczego spożywanie produktów takich jak brokuły, banany i jagody może być długoterminowym kluczem do nastrojowego "bluesa" ... >>>>>
Czytaj więcej
Nowe ręcznie robione dodatki z serii Oronda to coś więcej niż zwykłe wazony, to dekoracyjne elementy dekoracyjne. Indywidualne marmurkowe efekty jasnopomarańczowego lub jaskrawego niebieskiego z białymi refleksami powstają w wyćwiczonym procesie rzemieślniczym przy użyciu czterech warstw szkła. Wazony zostały wprowadzone jesienią 2016 r. W dwóch rozmiarach i kolorach - elementy ozdobne, które doskonale prezentują się same jak i wypełnione kwiatami. Czy to w salonie, jadalni, czy w oranżerii, te wazony będą pięknymi dodatkami w Twoim wnętrzu. Klasyczny okrągły wazon jest idealny do układania dużych wiązanek luźnych kwiatów. Jest duży i stabilny na tyle, by pomieścić luksusowe aranżacje kwiatów, być może wybrane z własnego ogrodu. Pęczek dużych kwiatów hortensji wraz z kilkoma dekoracyjnymi liśćmi sprawi, że iebieski wazon Oronda stanie się przyciągającym wzrok elementem. >>>>>
Czytaj więcej
Grill od niedawna to coś więcej niż tylko grillowanie kiełbasek. Dziś grill stał się placem zabaw dla nowych specjalności kulinarnych - na całym świecie. Możliwości są nieograniczone, począwszy od USA inspirowane wieprzowiną grillowanie w niskiej temperaturze przez wiele godzin, można znaleźć na wielu rynkach ulicznych każdego miasta, do Brazylii lub południowoamerykańskich BBQ z ich naciskiem na mięso, po wyszukane kreacje z udziałem ryb i warzyw , na grillu przyrządza się nawet owoce. Przy tak wielu możliwościach, prosty talerz już nie wystarcza. Villeroy & Boch zatem przemyślał projektowo BBQ i rozwinął kolekcję BBQ Passion , zapewniając wysokiej jakości zastawę stołową odpowiednią dla absolutnie każdego rodzaju przyjemności BBQ. Kreacje kolekcji BBQ Passion z Villeroy i Boch znajdziecie w naszym sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl™
Czytaj więcej
Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny. Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację. >>>>>
Czytaj więcej
Do lat sześćdziesiątych bielizna domowa była głównie biała. Dopiero w latach 70. XX wieku pojawiły się nowe aranżacje, mające różne podejście do dekoracji wnętrz, dając miejsce do barwienia. Primrose Bordier, jeden z najbardziej znanych projektantów tamtych czasów, chciał obalić status quo i przynieść kolorowy styl do domu. Jej współpraca z Le Jacquard Français rozpoczęła się w 1978 roku. To był początek długiej, wspólnej historii sukcesu. Le Jacquard Français wprowadził w ten sposób innowacyjność na poziomie technicznym, zainwestował w badania i rozwój w poszukiwaniu kolorów i niezaprzeczalnie znalazł się jako awangardowy gracz, rewolucjonizując jego kolekcje. Sploty pozwalały wybuchnąć kolorom w jadalni i kuchni. Wyjątkowa finezja i precyzja motywów oraz wyjątkowe harmonie i kombinacje kolorów, zaprojektowane wyłącznie dla każdego "dzieła", w ciągu kilku lat przekształciły... >>>>>
Czytaj więcej
Prawdziwe opinie klientów
4.8 / 5.0 6101 opinii
pixel