Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Blog

Ten prosty, jednogarnkowy posiłek jest idealny na pyszną kolację w ciągu tygodnia i nie wymaga sprzątania. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Dopraw schab solą i pieprzem. Rozgrzej trochę oleju w brytfannie Le Creuset Signature i dodaj całe ząbki czosnku, które nadadzą olejowi lepszy smak. Zbrązowiej kotlety z każdej strony, a następnie wyjmij z garnka. Marchewki obrać i przekroić na pół, a następnie włożyć do garnka na około 2-3 minuty. Dodaj szalotki i grube plastry cukinii i smaż przez kilka minut. Wrzuć kotlety do brytfanny z groszkiem, masłem i bulionem z kurczaka. Doprawić solą i pieprzem, nałożyć pokrywkę i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut w piekarniku w temperaturze 180 ° C. Wciśnij sok z cytryny do naczynia i podawaj udekorowane natką pietruszki.
Czytaj więcej
Ten włoski przepis na szwedzkie klopsiki inspirowany jest klasycznymi smakami Skandynawii. Ręcznie robione klopsiki wieprzowe osadzone w przepysznie lekkim, ale kremowym, białym winie i sosie bulionowym, który jest posypany świeżym koperkiem i natką pietruszki. Podawany na świeżym tagliatelle jest to posiłek dla całej rodziny. Rozgrzej piekarnik do 200 ° C / Wentylator 180 ° C / Znak gazu 6.Rozpuść masło w 24 cm okrągłej brytfannie Signature od Le Creuset >>>>> na średnim ogniu. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę cebulę na patelnię i delikatnie smaż przez 4 - 5 minut, aż cebula zacznie mięknąć. Dodaj zmiażdżony czosnek i mieszane zioła i smaż, ciągle mieszając, przez kolejną 1 minutę. Gdy cebula ładnie zmięknie, zdejmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia. DO BLOGA >>>>>
Czytaj więcej
Włoska Trattoria - Ten styl lasagne pochodzi z regionu Emilia-Romagna we Włoszech, z którego pochodzą Parmigiano-Reggiano i Ragú ala Bolognese. Składa się z kilku warstw cienkich płatków domowego makaronu przekładanych obfitym mięsem i kremowymi sosami beszamelowymi.
Czytaj więcej
Jaki jest idealny suflet czekoladowy? Delikatny, lekki, o konsystencji czekoladowej pianki lub musu. Mokry, ale nie płynny (to nie chocolate lava cake ;-). Podobno łyżeczka włożona w środek powinna powoli opadać... Z najprostszych składników, bez dodatku masła i mąki. Nie jest trudny w wykonaniu, wystarczy trzymać się ściśle poniższego przepisu. Pięknie rośnie, nawet do 3 cm ponad ramekin. Należy go podawać natychmiast. Jedna reguła: suflet nie może na nas czekać, to my czekamy na suflet! Wcześniej przygotuj wszystkie potrzebne miseczki, ubijaczki, a składniki doprowadź do temperatury pokojowej. Przeczytaj notkę o prawidłowym ubijaniu białek do otrzymania miękkich wierzchołków ('soft peaks'). Zachwyć swoich najbliższych! >>>>>
Czytaj więcej
Tapas zaczynały się od przekąsek na bazie chleba podawanych w barach w Hiszpanii - chleb kładziono na kieliszki wina, aby zaoszczędzić na talerzach. Z biegiem czasu kreatywność wkradła się do naszych domów i teraz tapas są jedną z najbardziej znanych atrakcji kulinarnych Hiszpanii. Od oliwek po marynowane warzywa, kęsy suszonej szynki i ciekawe sery, smażone kalmary, krewetki i pikantne klopsiki, tapas wyrósł na własną kuchnię. Impreza z przekąskami to wspaniały sposób na zachwycanie gości - nie tylko oznacza to, że przygotowujesz się do kreatywnego gotowania, ale możesz zrobić większość przygotowań dzień wcześniej i jest to świetny sposób na kreatywne przyrządzanie potraw - im bardziej kolorowe miski i półmiski, tym weselej! Impreza z przekąskami to prawie wszystko. >>>>>
Czytaj więcej
Bajeczny tagine w kształcie stożka nie tylko świetnie wygląda - to naprawdę sprytny, skuteczny sposób na powolne gotowanie nawet twardego mięsa, aż stanie się miękkie w ustach. Mimo że taginy były tradycyjnie glinianymi naczyniami używanymi przez tlące się węgle drzewne, połączenie Le Creuset z żeliwną podstawą i kamionkową pokrywą tworzy idealne środowisko do gotowania - żeliwna podstawa zapewnia równomiernie rozprowadzone ciepło, które jest zatrzymywane przez metal, podczas gdy fajne ściany wysokiej kamionkowej pokrywy pozwalają na dodanie najdrobniejszej ilości płynów do surowych składników; Para wytwarzana podczas gotowania skrapla się przed chłodnymi ścianami kamionkowej pokrywy, aby z powrotem spłynąć po delikatnie gotujących się składnikach, utrzymując je soczyste i wilgotne oraz delikatne nawet najtwardsze kawałki mięsa. >>>>>
Czytaj więcej
Smaczny posiłek może być również prosty i niedrogi. Te jajka a la cocotte stanowią doskonałe śniadanie. SKŁADNIKI 8 małych szparagów, 2 łyżeczki roztopionego masła, świeżo zmielony pieprz, Sól, 4 jajka, ½ pęczek rzeżuchy, 4 kromki pełnoziarnistego chleba PRZYGOTOWANIE Oczyść szparagi (małe szparagi nie muszą być obrane). Posmaruj cztery drobne zapiekanki stopionym masłem, dodaj sól i świeżo zmielony pieprz. Umieść szparagi w drobnym naczyniu bez zapiekanek i włóż po jednym jajku do każdego garnka. Dopraw ponownie solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Połóż arkusz papieru do pieczenia w głębokim naczyniu do pieczenia wystarczająco dużym, aby pomieścić 4 mini zapiekanki (ma to na celu zapobieżenie wznoszeniu się wody), włóż drobne zapiekanki do naczynia i wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby uzyskać 2/3 w górę po bokach zapiekanek. Umieścić w rozgrzanym piekarniku w 200 ° C / 400 ° F / Gas Mark 6 na 15 minut.
Czytaj więcej

Talerze i miski z koncepcji Villeroy & Boch Pasta Passion są idealnym wyborem dla każdego, kto chce podawać i cieszyć się makaronem w prosty, ale stylowy sposób - i nie tylko w Światowym Dniu Makaronu. Talerz spaghetti ma wgłębienie przeznaczone do skręcania długiego makaronu i uzupełniane jest odpowiednimi sztućcami. Duża płyta do makaronu L ułatwia nakładanie dużej ilości krótkiego makaronu, podczas gdy płyta do makaronu M jest przeznaczona do małych porcji - idealna, jeśli nie jesteś głodny i praktyczny, ponieważ może również pełnić funkcję pokrywy do miski. Miłośnicy lasagne docenią duże danie, które można wykorzystać do zrobienia lasagne dla całej rodziny, a także mniejsze danie na pojedynczą porcję. Obie formy są wyposażone w ceramiczną pokrywkę, którą można również wykorzystać jako trójnóg >>>>

Czytaj więcej
Żegnajcie kolory, witajcie monochromatyczne! Masz dość kolorowych kombinacji kolorów? Teraz możesz nadać swojemu domowi wygląd „ton w ton”. W zależności od palety kolorów ten nowy trend to prawdziwy „kameleon” - może być subtelny lub dramatyczny, purystyczny lub zabawny. Monochromatyczny najlepiej sprawdza się w przypadku ciemniejszych odcieni, takich jak czerń, antracyt i bakłażan.
Czytaj więcej
Dekantowanie to świetny sposób na wzmocnienie smaku i aromatu wina - a nawet nie musisz być miłośnikiem wina, aby to osiągnąć! Pokażemy Ci, jak najlepiej wykorzystać swój następny wieczór przy użyciu tej sprytnej techniki. Co to jest dekantacja? W skrócie, dekantacja to proces nalewania wina z jednego naczynia (zazwyczaj butelki) do innego naczynia (karafki) przed podaniem. To świetny sposób na dodanie teatralnego przedstawienia na swój wieczór, ale służy również dwóm ważnym celom. Dekantowanie pozwala oddzielić wino (szczególnie starsze czerwienie, takie jak starzejące się Bordeaux lub Porto) od osadu, który naturalnie wytwarza się w czasie leżakowania w butelce. Osad nadaje mu gorzki, cierpki smak i nie wygląda dobrze w kieliszku, więc dekantacja gwarantuje, że pozostanie w butelce. >>>>>
Czytaj więcej
Designerski przedmiot i zestaw do układania w stosy w jednym, La Boule zachwyca doskonałą symbiozą funkcjonalności i estetyki. Ta porcelanowa kula składa się z kompaktowego stołu dla dwóch osób, z dwoma wysokiej jakości porcelanowymi misami, płaskimi misami, uniwersalnymi talerzami i półmiskiem do serwowania. Zmontowana kula to ekskluzywny przedmiot designerski, który będzie prawdziwym akcentem na stole lub jako element dekoracyjny w pokoju - idealny do małych mieszkań lub jako wyrazisty element w dużym pokoju.
Czytaj więcej
Dietetycy przyjmują maksymę częściej niż kiedykolwiek wcześniej "jesteś tym, co jesz". Jest rzeczą oczywistą, że zdrowa żywność jest dobra dla twojego ciała, ale istnieje solidna nauka, która pokazuje, że nasze ulubione dobre jedzenie również zawiera związki, które poprawiają nastrój. Dowiedz się, dlaczego spożywanie produktów takich jak brokuły, banany i jagody może być długoterminowym kluczem do nastrojowego "bluesa" ... >>>>>
Czytaj więcej
Nowe ręcznie robione dodatki z serii Oronda to coś więcej niż zwykłe wazony, to dekoracyjne elementy dekoracyjne. Indywidualne marmurkowe efekty jasnopomarańczowego lub jaskrawego niebieskiego z białymi refleksami powstają w wyćwiczonym procesie rzemieślniczym przy użyciu czterech warstw szkła. Wazony zostały wprowadzone jesienią 2016 r. W dwóch rozmiarach i kolorach - elementy ozdobne, które doskonale prezentują się same jak i wypełnione kwiatami. Czy to w salonie, jadalni, czy w oranżerii, te wazony będą pięknymi dodatkami w Twoim wnętrzu. Klasyczny okrągły wazon jest idealny do układania dużych wiązanek luźnych kwiatów. Jest duży i stabilny na tyle, by pomieścić luksusowe aranżacje kwiatów, być może wybrane z własnego ogrodu. Pęczek dużych kwiatów hortensji wraz z kilkoma dekoracyjnymi liśćmi sprawi, że iebieski wazon Oronda stanie się przyciągającym wzrok elementem. >>>>>
Czytaj więcej
Grill od niedawna to coś więcej niż tylko grillowanie kiełbasek. Dziś grill stał się placem zabaw dla nowych specjalności kulinarnych - na całym świecie. Możliwości są nieograniczone, począwszy od USA inspirowane wieprzowiną grillowanie w niskiej temperaturze przez wiele godzin, można znaleźć na wielu rynkach ulicznych każdego miasta, do Brazylii lub południowoamerykańskich BBQ z ich naciskiem na mięso, po wyszukane kreacje z udziałem ryb i warzyw , na grillu przyrządza się nawet owoce. Przy tak wielu możliwościach, prosty talerz już nie wystarcza. Villeroy & Boch zatem przemyślał projektowo BBQ i rozwinął kolekcję BBQ Passion , zapewniając wysokiej jakości zastawę stołową odpowiednią dla absolutnie każdego rodzaju przyjemności BBQ. Kreacje kolekcji BBQ Passion z Villeroy i Boch znajdziecie w naszym sklepie internetowym Salon-Porcelany.pl™
Czytaj więcej
Ziemskie smaki sprawiają, że jest to posiłek bezmięsny, który jest bardzo smaczny. Olej z truflami jest kluczowym składnikiem, który zamienia bardzo prosty makaron z patelni w wyrafinowaną kolację. >>>>>
Czytaj więcej
Do lat sześćdziesiątych bielizna domowa była głównie biała. Dopiero w latach 70. XX wieku pojawiły się nowe aranżacje, mające różne podejście do dekoracji wnętrz, dając miejsce do barwienia. Primrose Bordier, jeden z najbardziej znanych projektantów tamtych czasów, chciał obalić status quo i przynieść kolorowy styl do domu. Jej współpraca z Le Jacquard Français rozpoczęła się w 1978 roku. To był początek długiej, wspólnej historii sukcesu. Le Jacquard Français wprowadził w ten sposób innowacyjność na poziomie technicznym, zainwestował w badania i rozwój w poszukiwaniu kolorów i niezaprzeczalnie znalazł się jako awangardowy gracz, rewolucjonizując jego kolekcje. Sploty pozwalały wybuchnąć kolorom w jadalni i kuchni. Wyjątkowa finezja i precyzja motywów oraz wyjątkowe harmonie i kombinacje kolorów, zaprojektowane wyłącznie dla każdego "dzieła", w ciągu kilku lat przekształciły... >>>>>
Czytaj więcej

Ultra-pobłażliwa uczta, która przenosi zwykły deser w kubkiem na wyższy poziom. Usuń liście z truskawek i ułóż na blasze do pieczenia. Obficie posyp cukrem pudrem i piecz w piekarniku przez 15-20 minut, aż będą błyszczące. Zanurz stroopwafle w białej rozpuszczonej czekoladzie i udekoruj różowymi, połyskującymi kulkami lub posypką proszku do barwienia żywności, a następnie umieść w zamrażarce, aby zastygły. Gdy wszystko będzie gotowe do podania, napełnij każdy kubek Le Creuset Metallics o pojemności 350 ml 1 miarką każdego z lodów i sorbetu, kop w ozdobnych waflach i dodaj kilka pieczonych truskawek. Polej odrobinę bardziej rozpuszczoną białą czekoladą i ciesz się. Trzy gałki zawsze stanowią czynnik „wow”. Upewnij się, że każdy ma inny smak, aby zainteresować twoje podniebienie. Możesz nawet spróbować mrożonego jogurtu. >>>>

Czytaj więcej
Od 1888 roku firma produkująca tkaniny Le Jacquard Français zatrudnia 130 pracowników, wszyscy dumni z tkania 100% wyrobów we Francji, w warsztatach Gérardmer. Lider na rynku bielizny stołowej Le Jacquard Français zdecydował się na dystrybucję selektywną, a obecnie ma ponad 2000 sprzedawców detalicznych na całym świecie. Znajduje się w najbardziej prestiżowych punktach sprzedaży, we Francji i na świecie, francuska marka szczyci się niezrównaną międzynarodową pozycją. Les Galeries Lafayette, Le Printemps i Le Bon Marché we Francji, Harrods w Londynie, La Rinascente w Mediolanie, El Corte Ingles w Hiszpanii, KaDeWe w Niemczech i Isetan w Japonii są jednymi z międzynarodowych sklepów, które rozpowszechniają prestiż Le Jacquard Français. Podobnie marka ma dumę z miejsca w wielu punktach sprzedaży specjalizujących się w bielizny domowej. >>>>>
Czytaj więcej
Ten przepyszny tort zawiera  pyszną warstwę po warstwie lodów truskawkowych z wilgotnym biszkoptem. Włoska beza jest obłożona warstwami i lekko opiekana, aby uzyskać piękny efekt dekoracyjny. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C i posmaruj masłem 3 x 20 cm foremki do ciasta. Masło, cukier i śmietanę wytrzeć do uzyskania bladości i puszystości. Stopniowo ubijaj jajka, aż będą dobrze połączone. Przesiej mąkę i złóż, aby połączyć. Wlać mieszaninę do foremek i piec przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.Opróżnij mrożony jogurt do głębokiej blachy do pieczenia. Złożyć pokrojone truskawki i zamrozić do ustawienia. Po ustawieniu, używając podstawy blaszanej, pokrój dwie tarcze wokół gładkiego 18 cm koła ostrym nożem. Włóż dyski z powrotem do zamrażarki, aż będą gotowe do złożenia. BLOG >>>>>
Czytaj więcej
Cztery pory roku stanowią naturalne tło dla wzorów jedzenia. Gotowanie sezonowe oznacza włączenie do diety produktów, które są uprawiane o tej samej porze roku, w której jesz - naturalnie dojrzewają w warunkach pogodowych, w których są najbardziej odpowiednie. Na przykład oznacza to cieszenie się słodkimi czerwonymi wiśniami latem i obfitym orzechowym kabaczkiem zimą. Pozwala to nie tylko cieszyć się potrawami o najwyższym smaku, ale także zwiększa zrównoważony rozwój i korzystnie wpływa na budżet. Zalety jedzenia tego, co jest w sezonie. Produkty sezonowe są świeższe i lepiej smakują, ponieważ zostały naturalnie dojrzałe i zebrane we właściwym czasie. Unikanie długich okresów chłodzenia lub sztucznego dojrzewania w gorących domach skutkuje większym smakiem i odżywianiem. BLOG >>>>>
Czytaj więcej
Popularny przepis w kuchni Bliskiego Wschodu i Indii, z jogurtem i świeżym dipem ziołowym i sałatkami warzywnymi. Ten przepis wystarczy, aby wypełnić 4 kieszenie pitta. Składniki do kebabów włóż do miseczki i dobrze wymieszaj dłońmi. Podziel na 8 równych kawałków i nałóż na metalowe szpikulce 20 cm.W przypadku szaszłyków warzywnych polej oliwą z oliwek i trochę przypraw i dobrze wymieszaj. Przełóż warzywa na przemian na kolejne osiem szpikulców 20 cm.
Sałatkę po prostu wymieszaj składniki w misce i dopraw do smaku. Podgrzej grill przez kilka minut, aż będzie gorący. Po rozgrzaniu lekko nasmaruj go pędzlem do pieczenia. Ułóż 4 kurczaki i 4 szaszłyki warzywne, obracając je co 2-3 minuty, aż ugotują się i ładnie przyrumienią. Utrzymuj ciepło patelni podczas powtarzania grillowania. >>>>>
Czytaj więcej
Zaufane Opinie IdoSell
4.83 / 5.00 5613 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-12-27
super
2024-12-27
Piękna!!!
pixel